Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας “ξεπλένει” την ΕΕ, τόσο για τα δεινά των λαών όσο και για την άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού

«Ο κ. Τσί­πρας για μια ακό­μη φορά προ­σπα­θεί να “ξεπλύ­νει” την ΕΕ και τις δήθεν “ηθι­κές” της αξί­ες, τόσο για τα δει­νά των λαών όσο και για την άνο­δο του εθνι­κι­σμού και του φασι­σμού» ανα­φέ­ρει σχό­λιο του ΚΚΕ, για την ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού στο Φόρουμ για την Ειρή­νη στο Παρίσι.

«Όμως, η ΕΕ είναι αυτό που δεί­χνει το σημε­ρι­νό απο­κρου­στι­κό της πρό­σω­πο, άσχε­τα αν σε παλιό­τε­ρες δεκα­ε­τί­ες εξα­να­γκά­στη­κε σε κάποιες παρα­χω­ρή­σεις, εξαι­τί­ας και της επί­δρα­σης του σοσια­λι­στι­κού συστή­μα­τος, της ισχυ­ρο­ποί­η­σης των κομ­μου­νι­στι­κών κομ­μά­των και της ανά­πτυ­ξης της πάλης των λαών» επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ.

Ανα­φέ­ρει, ακό­μα, ότι «οι “κυρί­αρ­χες ελίτ”, δηλα­δή το μεγά­λο κεφά­λαιο, που έφτια­ξαν την ΕΕ, είναι οι ίδιες που εξα­πο­λύ­ουν πολέ­μους και σε άλλες στιγ­μές ενι­σχύ­ουν ρατσι­στι­κές και φασι­στι­κές δυνά­μεις, επει­δή αυτό υπη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντά τους. Γι’ αυτό μόνο ως απύθ­με­νη υπο­κρι­σία μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί η συγκέ­ντρω­ση όλων όσοι έχουν αιμα­το­κυ­λή­σει τον κόσμο στο παρελ­θόν και σήμε­ρα, σ’ ένα ονο­μα­ζό­με­νο “φόρουμ για την Ειρή­νη”. Η “ιμπε­ρια­λι­στι­κή ειρή­νη” τους, είναι η όψη του ίδιου νομί­σμα­τος, που στην άλλη πλευ­ρά του έχει τον “ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο”».

Και κατα­λή­γει το σχό­λιο του ΚΚΕ: «Και φυσι­κά αυτό δεν αφο­ρά μόνο την Ευρώ­πη, αλλά όλο τον κόσμο, όπως και τις ΗΠΑ του — “δια­βο­λι­κά καλού” — φίλου του κ. Τσί­πρα, προ­έ­δρου Τραμπ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο