Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο κ. Χατζηδάκης ομολόγησε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα όρθιο στην ζωή των εργατικών οικογενειών

«Ο κ. Χατζη­δά­κης, μία μέρα μετά τις μεγά­λες απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις σε όλη την Ελλά­δα, ομο­λό­γη­σε ότι η κυβέρ­νη­ση είναι απο­φα­σι­σμέ­νη να μην αφή­σει τίπο­τα όρθιο στην ζωή των εργα­τι­κών-λαϊ­κών οικο­γε­νειών και να κάνει πρά­ξη την παραγ­γε­λιά των ενώ­σε­ων της μεγά­λης εργο­δο­σί­ας για 10ωρη δου­λειά. Τα περί “ελευ­θε­ρί­ας του εργα­ζό­με­νου” στους χώρους δου­λειάς είναι ανέκ­δο­τα. Ο ισχυ­ρι­σμός του υπουρ­γού ότι θα προ­στα­τεύ­ε­ται από από­λυ­ση ο εργα­ζό­με­νος που δεν θα δεχθεί τη διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας, είναι εξί­σου προ­κλη­τι­κός. Όλοι οι εργα­ζό­με­νοι ξέρουν τι συμ­βαί­νει στους χώρους που δου­λεύ­ουν, με πιο ηχη­ρά παρα­δείγ­μα­τα τις περιό­δους κατα­βο­λής των δώρων. Αν και για τους εργο­δό­τες, σύμ­φω­να με τον νόμο, ενερ­γο­ποιεί­ται η δια­δι­κα­σία του αυτο­φώ­ρου σε περί­πτω­ση μη κατα­βο­λής του δώρου, αυτό δεν εμπο­δί­ζει την εργο­δο­σία να κλέ­βει το δώρο, πηγαί­νο­ντας ακό­μα και στο ΑΤΜ μαζί με τον εργα­ζό­με­νο» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε σχό­λιό του για τη συνέ­ντευ­ξη του υπουρ­γού Εργα­σί­ας σε τηλε­ο­πτι­κό σταθμό.

«Χτες δόθη­κε η πρώ­τη απά­ντη­ση των εργα­ζό­με­νων διεκ­δι­κώ­ντας να μην κατα­τε­θεί το νομο­σχέ­διο με τις αντερ­γα­τι­κές ανα­τρο­πές του αιώ­να, να καταρ­γη­θούν όλοι οι αντερ­γα­τι­κοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ» τονί­ζει το ΚΚΕ, κατα­λή­γο­ντας στο σχό­λιό του.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο