Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους θα αχρηστεύσουν τις άθλιες μεθοδεύσεις για την απαγόρευση των διαδηλώσεων

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση σχε­τι­κά με το Προ­ε­δρι­κό Διά­ταγ­μα εφαρ­μο­γής του νόμου για την απα­γό­ρευ­ση των διαδηλώσεων:

«Το Προ­ε­δρι­κό Διά­ταγ­μα για την εφαρ­μο­γή του νόμου για τις “δημό­σιες υπαί­θριες συνα­θροί­σεις”, λύνει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο τα χέρια των κατα­σταλ­τι­κών μηχα­νι­σμών για την απα­γό­ρευ­ση, τον περιο­ρι­σμό και τη διά­λυ­ση των συγκεντρώσεων.

Τέτοια μέτρα, ανά­με­σα στα άλλα, είναι: Η ανά­θε­ση πρό­σθε­των αρμο­διο­τή­των στον αστυ­νο­μι­κό δια­με­σο­λα­βη­τή και η νομι­μο­ποί­η­ση της παρέμ­βα­σής του μέσα στη συγκέ­ντρω­ση, “για την απο­κλι­μά­κω­ση των εντά­σε­ων μετα­ξύ των συμ­με­τε­χό­ντων” κ.λπ. Η προ­σπά­θεια μετα­τρο­πής ουσια­στι­κά του οργα­νω­τή της συγκέ­ντρω­σης σε εκτε­λε­στι­κό όργα­νο των κατα­σταλ­τι­κών μηχα­νι­σμών απέ­να­ντι στους δια­δη­λω­τές. Η εισα­γω­γή νέων αόρι­στων εννοιών που μπο­ρεί να ερμη­νεύ­ο­νται κατά το δοκούν από τις δυνά­μεις κατα­στο­λής για τον περιο­ρι­σμό των συγκε­ντρώ­σε­ων, όπως “τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του οδι­κού περι­βάλ­λο­ντος”, καθώς και η λήψη κάθε “πρό­σφο­ρου μέσου” για την επι­βο­λή των περιο­ρι­σμών. Το δικαί­ω­μα διά­λυ­σης μιας συγκέ­ντρω­σης που είναι σε εξέ­λι­ξη όταν “η τέλε­ση αξιό­ποι­νης πρά­ξης πιθα­νο­λο­γεί­ται βασί­μως”, προ­λη­πτι­κά δηλα­δή. Επι­πλέ­ον, ειδι­κό­τε­ρα ζητή­μα­τα σχε­τι­κά με την επι­χει­ρη­σια­κή δρά­ση της αστυ­νο­μι­κής και λιμε­νι­κής αρχής, προ­βλέ­πε­ται ότι θα ρυθ­μι­σθούν με υπουρ­γι­κές απο­φά­σεις, οι οποί­ες λόγω του δια­βαθ­μι­σμέ­νου χαρα­κτή­ρα τους δεν θα δημο­σιευ­τούν στην Εφη­με­ρί­δα της Κυβέρ­νη­σης ούτε θα αναρ­τη­θούν στο Πρό­γραμ­μα “Διαύ­γεια”, μυστι­κά δηλα­δή σχέ­δια κατά του “εχθρού-λαού”!

Είναι βαθιά γελα­σμέ­νη η κυβέρ­νη­ση, αν νομί­ζει ότι με την έντα­ση της κατα­στο­λής, θα βάλει στο γύψο τις δίκαιες εργα­τι­κές και λαϊ­κές δια­μαρ­τυ­ρί­ες, που γεν­νιού­νται από τη βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή της. Οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός και η νεο­λαία με την πάλη τους θα αχρη­στεύ­σουν στην πρά­ξη τις άθλιες μεθο­δεύ­σεις της. Ο νόμος θα μεί­νει στα χαρτιά!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο