Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο υπ. Υγείας έδωσε «αέρα στα πανιά» των επιχειρηματιών των διαγνωστικών κέντρων με τις δηλώσεις του

«Η πρό­σφα­τη ‘κινη­το­ποί­η­ση’ των επι­χει­ρη­μα­τιών των δια­γνω­στι­κών κέντρων, απο­κά­λυ­ψε ότι με την πολι­τι­κή και του ΣΥΡΙΖΑ, των περι­κο­πών στην υγεία, των ‘κλει­στών προ­ϋ­πο­λο­γι­σμών’, του υπο­βαθ­μι­σμέ­νου δημό­σιου τομέα και του επι­χει­ρη­μα­τι­κού που ‘ζει και βασι­λεύ­ει’ στην υγεία, αφή­νει έκθε­το το λαό μπρο­στά στις ανά­γκες του» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ σχε­τι­κά με τις εξε­λί­ξεις στο χώρο της υγείας.

Όπως επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ, ο λαός «στο μεν δημό­σιο δε μπο­ρεί να κάνει ένα μεγά­λο μέρος των εξε­τά­σε­ων, στο δε ιδιω­τι­κό επι­χει­ρη­μα­τι­κό τομέα να υπό­κει­ται τον εκβια­σμό ‘πλή­ρω­σε αλλιώς δεν έχει εξε­τά­σεις’. Αυτό το Δημό­σιο μαζί με τον ιδιω­τι­κό επι­χει­ρη­μα­τι­κό τομέα, συν­θέ­τουν το αντι­λαϊ­κό σύστη­μα υγεί­ας που η υγεία του λαού απο­τε­λεί ‘κόστος’ και ταυ­τό­χρο­να πεδίο κερ­δο­φο­ρί­ας των επι­χει­ρη­μα­τιών. Είναι το παι­δί της ‘δίκαι­ης’ και ‘βιώ­σι­μης’ ανά­πτυ­ξης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

«Την ώρα που η κυβέρ­νη­ση δια­κη­ρύσ­σει ότι δεν θα δώσει τα ‘φιλέ­τα’ της δημό­σιας υγεί­ας στους επι­χει­ρη­μα­τί­ες, απο­κα­λύ­πτε­ται ότι αυτό ήδη έχει γίνει αφού το 70% — 90% των δια­γνω­στι­κών εξε­τά­σε­ων πραγ­μα­το­ποιού­νται μόνο στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους στην υγεία.

Την ώρα που οι ασθε­νείς εκβιά­ζο­νται από τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες των δια­γνω­στι­κών κέντρων να πλη­ρώ­σουν — οι οποί­οι δε χρω­στά­νε σε κανέ­ναν τίπο­τα — για τις εξε­τά­σεις τους, ο υπουρ­γός Υγεί­ας δια­κη­ρύσ­σει ότι οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες μας χρειά­ζο­νται, για­τί το δημό­σιο δε μπο­ρεί να καλύ­ψει τις ανά­γκες, δίνο­ντας έτσι ‘αέρα στα πανιά τους’» προ­σθέ­τει η ανακοίνωση.

«Απο­κα­λύ­φθη­κε με τον πιο εκκω­φα­ντι­κό τρό­πο η κοροϊ­δία της κυβέρ­νη­σης προς το λαό για τις δήθεν φιλο­λαϊ­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις στην υγεία, τη στή­ρι­ξη του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας. Αυτά τα μέτρα που ξεκί­νη­σαν από το ΠΑΣΟΚ και στη συνέ­χεια από τη ΝΔ, απο­δεί­χτη­καν τρο­φο­δό­της του ΣΥΡΙΖΑ πριν και τώρα τρο­φο­δό­της της ΝΔ. ‘Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρό­σω­πο’ της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής» επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ.

«Τώρα δυνα­τό ΚΚΕ στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές. Για να δοθεί ισχυ­ρή απά­ντη­ση από το λαό με τους αγώ­νες του για απο­κλει­στι­κά δημό­σια, σύγ­χρο­νη και δωρε­άν υγεία. Για πλή­ρη και επαρ­κή κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση, για να γίνουν χιλιά­δες προ­σλή­ψεις όλων των κλά­δων και ειδι­κο­τή­των στις δημό­σιες μονά­δες υγεί­ας, να εξο­πλι­στούν με σύγ­χρο­να και επαρ­κή σε αριθ­μό μηχα­νή­μα­τα, να λει­τουρ­γούν όλο το 24ωρο και να παρέ­χουν τις υπη­ρε­σί­ες τους σε όλους απο­λύ­τως δωρε­άν» κατα­λή­γει το ΚΚΕ στην ανα­κοί­νω­σή του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο