Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο φετινός προϋπολογισμός αποδεικνύει πως ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για τα ματωμένα πλεονάσματα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου

«Ο φετι­νός προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός απο­δει­κνύ­ει πως, όπως και στην κρί­ση, έτσι και στην ανά­πτυ­ξη, ο λαός θα συνε­χί­σει να πλη­ρώ­νει για να βγαί­νουν τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα και να δια­σφα­λί­ζο­νται τα κέρ­δη του μεγά­λου κεφα­λαί­ου» ανα­φέ­ρει σχό­λιο του ΚΚΕ, σημειώ­νο­ντας στη συνέ­χεια «μισθω­τοί, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, αγρό­τες και συντα­ξιού­χοι θα συνε­χί­σουν να επω­μί­ζο­νται τα βάρη του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού, με εξα­ντλη­τι­κούς έμμε­σους και άμε­σους φόρους, με δια­τή­ρη­ση των κου­τσου­ρε­μέ­νων συντά­ξε­ων και μισθών, με διαιώ­νι­ση των ελλεί­ψε­ων σε σχο­λεία, νοσο­κο­μεία, δήμους, κ.λπ. Όσο κι αν ψάξει κανείς, θα δυσκο­λευ­τεί να βρει δια­φο­ρές ουσια­στι­κής ανα­κού­φι­σης των εργα­ζό­με­νων, ανά­με­σα στο φετι­νό προ­σχέ­διο του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού και σε όλους τους προηγούμενους».

«Το κυβερ­νη­τι­κό τρικ να κατα­θέ­σει δύο εκδο­χές του προ­σχε­δί­ου — ένα με και ένα χωρίς τις επι­πρό­σθε­τες περι­κο­πές των συντά­ξε­ων — είναι για γέλια. Πρώ­τα πρώ­τα απο­δει­κνύ­ει τη διαιώ­νι­ση της σκλη­ρής επο­πτεί­ας στη “μετα­μνη­μο­νια­κή” περί­ο­δο και πως η περι­βό­η­τη ελευ­θε­ρία άσκη­σης οικο­νο­μι­κής πολι­τι­κής ήταν ένα ακό­μα πολι­τι­κό ψέμα του κ. Τσί­πρα» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ, προ­σθέ­το­ντας «κυρί­ως, όμως, έχει μικρή σημα­σία από ποια τσέ­πη του λαού θα έρθουν οι νέες περι­κο­πές. Ακό­μη και στην εκδο­χή της μη μεί­ω­σης των συντά­ξε­ων, η εξι­σορ­ρό­πη­ση θα προ­έλ­θει απ’ την περι­κο­πή κάποιων παρο­χών, που αφο­ρούν τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, ενώ την ίδια στιγ­μή παρα­μέ­νουν τα μέτρα υπέρ του κεφα­λαί­ου, με επι­δο­τή­σεις ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών και μεί­ω­ση της φορο­λο­γί­ας του. Σε κάθε εκδο­χή ο λαός βγαί­νει εξ ίσου χαμέ­νος, για να δια­σφα­λι­στεί η δημο­σιο­νο­μι­κή πει­θαρ­χία και τα κέρ­δη των μονοπωλίων».

«Κρι­τή­ριο του λαού δε μπο­ρεί να είναι ούτε τι άλλο θα χάσει, ούτε από πού θα το χάσει. Αυτό που χρειά­ζε­ται είναι να βάλει μπρο­στά τις ανά­γκες του και να διεκ­δι­κή­σει ανα­πλή­ρω­ση όσων έχα­σε τα προη­γού­με­να χρό­νια και όσων δικαιού­ται για να ζήσει με αξιο­πρέ­πεια» κατα­λή­γει το σχό­λιο του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο