Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι ναζιστές της Χ.Α. κυκλοφορούν ελεύθεροι»

«Πέντε χρό­νια μετά τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, η δίκη — και γι’ αυτό, αλλά και για τα άλλα εγκλή­μα­τά τους — δεν έχει ακό­μη ολο­κλη­ρω­θεί και οι ναζι­στές της Χ.Α. κυκλο­φο­ρούν ελεύ­θε­ροι παρά το πλή­θος των συντρι­πτι­κών στοι­χεί­ων, που απο­δει­κνύ­ουν το ναζι­στι­κό — εγκλη­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα αυτού του μορ­φώ­μα­τος» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ για την επέ­τειο της δολο­φο­νί­ας του Παύ­λου Φύσσα.

«Όλα αυτά τα χρό­νια έγι­νε ακό­μη πιο φανε­ρό στο λαό και τη νεο­λαία ότι τέτοιες φασι­στι­κές αντι­δρα­στι­κές δυνά­μεις, είναι προ­ϊ­ό­ντα του σάπιου συστή­μα­τος, που τους αξιο­ποιεί με διά­φο­ρους τρό­πους. Απο­θρα­σύ­νο­νται απ’ την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία και πρα­κτι­κή της ΕΕ, στη­ρί­ζο­νται από τμή­μα­τα του κεφα­λαί­ου και ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα, που δε διστά­ζουν ακό­μη και να στη­ρί­ξουν τέτοιες δυνά­μεις, για την προ­ώ­θη­ση των σχε­δια­σμών τους (π.χ. Ουκρα­νία)» επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ, προ­σθέ­το­ντας «πάνω απ’ όλα, αυτές οι δυνά­μεις αξιο­ποιού­νται απ’ το σύστη­μα, έτσι ώστε η δυσα­ρέ­σκεια και η οργή απ’ την αντερ­γα­τι­κή — αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων, να εγκλω­βί­ζο­νται στο ρατσι­σμό και το φασι­σμό, για να μένει στο απυ­ρό­βλη­το ο πραγ­μα­τι­κός αντίπαλος».

«Γι’ αυτό το λόγο 5 χρό­νια μετά πρέ­πει να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων και της νεο­λαί­ας, όχι μόνο για την απο­μό­νω­σή τους, αλλά και για την ανα­τρο­πή του συστή­μα­τος, που τους γεν­νά και τους θρέ­φει» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο