Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις διαδηλώσεις και τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν

Στη συζή­τη­ση για «την κατα­στο­λή των δια­δη­λώ­σε­ων για τα δικαιώ­μα­τα των γυναι­κών στο Ιράν» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο παρε­νέ­βη η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ. Στην ομι­λία του ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος Κώστας Παπα­δά­κης σημεί­ω­σε τα εξής:

«Κατα­δι­κά­ζου­με τη στυ­γε­ρή δολο­φο­νία της Μάχ­σα Αμι­νί από το ιρα­νι­κό κρά­τος καθώς και την άγρια κατα­στο­λή που αυτό έχει εξα­πο­λύ­σει σε βάρος των μαζι­κών λαϊ­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων. Η δολο­φο­νία της 22χρονης Αμι­νί, οι δεκά­δες νεκροί, τραυ­μα­τί­ες κι οι ανα­ρίθ­μη­τες συλ­λή­ψεις φέρ­νουν στην επι­φά­νεια το όργιο κρα­τι­κής βίας, τις οικο­νο­μι­κές, κοι­νω­νι­κές, θρη­σκευ­τι­κές δια­κρί­σεις που ανα­πα­ρά­γουν τη γυναι­κεία ανι­σο­τι­μία, τις σκο­τα­δι­στι­κές, ανα­χρο­νι­στι­κές αντι­λή­ψεις και πρακτικές.

Είναι απύθ­με­νη η υπο­κρι­σία της ΕΕ, των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με τις α λά καρτ “ευαι­σθη­σί­ες” τους για τις γυναί­κες στο Ιράν, ενώ στη­ρί­ζουν καθε­στώ­τα σε άλλες χώρες που επι­δί­δο­νται σε ίδιες απο­κρου­στι­κές πρα­κτι­κές σε βάρος των γυναι­κών. Στό­χος τους είναι να χει­ρα­γω­γή­σουν τις λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και να τις μετα­τρέ­ψουν σε εργα­λείο στους εντει­νό­με­νους καπι­τα­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς που κλι­μα­κώ­νο­νται την ίδια ώρα και στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρανία.

Η οργή για τέτοια ειδε­χθή εγκλή­μα­τα να γίνει ανυ­πο­χώ­ρη­τος αγώ­νας ενά­ντια στην αντι­δρα­στι­κή οπι­σθο­δρό­μη­ση και τις σάπιες ιδέ­ες που την καλ­λιερ­γούν, στην καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση και κατα­πί­ε­ση, για γυναι­κεία ισο­τι­μία και χει­ρα­φέ­τη­ση των λαών».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο