Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι να γίνει καλύτερο το σχολείο αλλά να μπουν περισσότεροι φραγμοί

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση σχε­τι­κά με τις εξαγ­γε­λί­ες της κυβέρ­νη­σης για την παιδεία:

«Η προ­κλη­τι­κά κακο­στη­μέ­νη φιέ­στα της κυβέρ­νη­σης δεν μπό­ρε­σε ούτε να πεί­σει, ούτε να κρύ­ψει τις φωνές των δια­δη­λω­τών, ενά­ντια στο άθλιο νομο­σχέ­διο που δια­λύ­ει τη μορ­φω­τι­κή απο­στο­λή του σχολείου.

Οι δια­κη­ρύ­ξεις του πρω­θυ­πουρ­γού και της υπουρ­γού Παι­δεί­ας περί “ελεύ­θε­ρου και αυτό­νο­μου σχο­λεί­ου”, περί δεξιο­τή­των και δήθεν πολ­λών επι­λο­γών, σε συν­δυα­σμό με την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης στην παι­δεία, απο­δει­κνύ­ουν περί­τρα­να ότι στις προ­τε­ραιό­τη­τες της κυβέρ­νη­σης δεν ήταν, ούτε είναι, να γίνει καλύ­τε­ρο το σχο­λείο, αλλά να μπουν περισ­σό­τε­ροι φραγ­μοί στην προ­σπά­θεια των μαθη­τών να κατα­κτή­σουν ουσια­στι­κή και σύγ­χρο­νη γνώση.

Για­τί Παι­δεία που ξεσκαρ­τά­ρει μαθη­τές ποτέ δεν μπο­ρεί να είναι ποιο­τι­κή, ανα­βαθ­μι­σμέ­νη και σύγ­χρο­νη, αλλά αναχρονιστική.

Για­τί παι­δεία που θεω­ρεί τη μόρ­φω­ση ευκαι­ρία που μπο­ρεί να σου τύχει και μπο­ρεί όχι, δεν μπο­ρεί ποτέ να προ­ω­θεί την ισό­τη­τα, αλλά είναι οπι­σθο­δρο­μι­κή και άδικη.

Το δίλημ­μα είναι: Σχο­λεία των λίγων και εκλε­κτών, που ζού­με χρό­νια τώρα ή Παι­δεία για όλους, που είναι και το πραγ­μα­τι­κά σύγχρονο.

Η κυβέρ­νη­ση έχει πάρει το μέρος του παλιού και των λίγων, όμως οι πολ­λοί έχουν τη δύνα­μη να επι­βάλ­λουν το σχο­λείο των σύγ­χρο­νων ανα­γκών τους. Και αυτός ο δρό­μος περ­νά­ει μέσα από την πάλη για να μην περά­σει και να μην εφαρ­μο­στεί στην πρά­ξη το άθλιο νομοσχέδιο».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο