Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Πρόκληση η εκδήλωση των φασιστών στην Καλαμαριά και στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Σε ανα­κοί­νω­σή τους σχε­τι­κά με την επι­κεί­με­νη φασι­στι­κή φιέ­στα της ακρο­δε­ξιάς οργά­νω­σης “Ιερός Λόχος” στο πρώ­ην στρα­τό­πε­δο Κόδρα, οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Καλα­μα­ριάς του ΚΚΕ αναφέρουν:

«Οι ΚΟΒ Καλα­μα­ριάς του ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζου­με την επι­κεί­με­νη φιέ­στα που ετοι­μά­ζει το εθνι­κι­στι­κό φασι­στι­κό μόρ­φω­μα του Ιερού Λόχου, την Κυρια­κή 7/4 στην περιο­χή μας. Είναι πρό­κλη­ση να πατά­νε το πόδι τους οι φασί­στες στη Καλα­μα­ριά. Σε έναν τόπο που το χώμα του έχει ποτι­στεί με μπό­λι­κο αίμα, εδώ που έγι­νε το Μπλό­κο της Καλα­μα­ριάς δεν χωρά­νε οι από­γο­νοι του ΧίτλερΚαμία ανο­χή σε φασι­στι­κές οργα­νώ­σεις τύπου Ιερού Λόχου, στους δολο­φό­νους της Χρυ­σής Αυγής και στο σύστη­μα που τους γεν­νά­ει. Έρχο­νται, στη πόλη μας, για να ποτί­σουν με το ρατσι­στι­κό και φασι­στι­κό δηλη­τή­ριο τους εργα­ζό­με­νους, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα και τη νεο­λαία της περιο­χής μας. Δια­κη­ρύσ­σο­ντας την εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία τους, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύ­ε­ται το λαϊ­κό κίνημα.

Ο Ιερός Λόχος είναι αυτός που πρό­σφα­τα πραγ­μα­το­ποί­η­σε τρα­μπού­κι­κη παρέμ­βα­ση σε παρά­στα­ση στο Κρα­τι­κό Θέα­τρο Βορεί­ου Ελλά­δος και είναι οι ίδιοι που έχουν πάρει μέρος σε πορεί­ες κατά των προ­σφύ­γων και σε επι­θέ­σεις μαθη­τών σε σχο­λεία. Την ίδια ώρα απά­ντη­ση στον εθνι­κι­σμό και το φασι­σμό δεν μπο­ρεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ψευ­το­προ­ο­δευ­τι­κά του μέτω­πα. Για­τί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκυ­βερ­νή­σει για 4 χρό­νια με την ακρο­δε­ξιά, κρα­τά­ει τη δίκη της ΧΑ για 4 χρό­νια με γελοί­ες δικαιο­λο­γί­ες, για­τί με την αλλα­γή του Ποι­νι­κού Κώδι­κα ρίχνει τη ΧΑ στα μαλα­κά. Απά­ντη­ση δεν μπο­ρούν να δώσουν ούτε και οι ΝΔ — ΚΙΝΑΛ που βαδί­ζουν από κοι­νού με την κυβέρ­νη­ση το δρό­μο της ΕΕ και υλο­ποιούν την απάν­θρω­πη πολι­τι­κή της για το Μεταναστευτικό.

Απά­ντη­ση στον εθνι­κι­σμό πρέ­πει να δίνουν καθη­με­ρι­νά και οι δημο­τι­κές αρχές, όπως το παρά­δειγ­μα του Δήμου Πάτρας, στον οποίο, ο εκλεγ­μέ­νος με τη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” δήμαρ­χος, Κ. Πελε­τί­δης, δεν φοβή­θη­κε τη νομο­θε­σία και αρνή­θη­κε να διευ­κο­λύ­νει τη δρά­ση ενός άλλου ναζι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος (κόμ­μα­τος), αυτό της Χρυ­σής Αυγής. Πρέ­πει να απο­τε­λεί καθή­κον και υπο­χρέ­ω­σή της κάθε δημο­τι­κής αρχής και ειδι­κό­τε­ρα απέ­να­ντι στο λαό της προ­σφυ­γο­μά­νας Καλα­μα­ριάς, απέ­να­ντι στην ιστο­ρία του λαού και του τόπου μας, απέ­να­ντι στη νέα γενιά, να υψώ­νε­ται τεί­χος απέ­να­ντι στην ανα­βί­ω­ση του φασι­σμού και του ναζι­σμού. Το ελά­χι­στο που πρέ­πει να κάνει η δημο­τι­κή αρχή είναι να μη διευ­κο­λύ­νει με οποιο­δή­πο­τε τρό­πο τη δρά­ση φασι­στι­κών ομάδων.

Οι κομ­μου­νι­στές της Καλα­μα­ριάς με τη δρά­ση μας στη γει­το­νιά, στους χώρους δου­λειάς, στα σχο­λεία, θα δυνα­μώ­σου­με την πάλη μας για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του λαού και της νεο­λαί­ας κόντρα σε όσους μας τα στε­ρούν. Πολε­μά­με το δηλη­τή­ριο του φασι­σμού — ναζι­σμού. Δεν αφή­νου­με τόπο να στα­θούν οι φασί­στες χρυ­σαυ­γί­τες. Παλεύ­ου­με για την ανα­τρο­πή του συστή­μα­τος που τους γεν­νά­ει. Καλού­με το λαό της περιο­χής να κατα­δι­κά­σει και να απο­μο­νώ­σει τους φασί­στες και το σύστη­μα που τους γεν­νά. Να μην αφή­σου­με τους υμνη­τές του Χίτλερ και των ναζί να δηλη­τη­ριά­ζουν τη συνεί­δη­ση του λαού με φασι­στι­κό μίσος.

Έξω οι φασί­στες από σχο­λεία και γει­το­νιές! Είστε η σαπί­λα όλου του ντου­νιά! Μπλό­κο στους φασί­στες σε κάθε γειτονιά!».

Ανε­πι­θύ­μη­τοι οι νεο­να­ζί φασί­στες στην Καλα­μα­ριά – Πρό­τα­ση της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο δημο­τι­κό συμβούλιο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο