Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Πρόκληση οι πενιχρές αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς από την κυβέρνηση

Σε ανα­κοί­νω­σή του σχε­τι­κά με την επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού στην Καρ­δί­τσα, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Οι εξαγ­γε­λί­ες του κ. Μητσο­τά­κη από την Καρ­δί­τσα απο­τε­λούν πρό­κλη­ση, τόσο για τις πενι­χρές απο­ζη­μιώ­σεις στους πλη­γέ­ντες όσο και για τις υπερ­φί­α­λες εκτι­μή­σεις ότι δήθεν το κρά­τος λει­τούρ­γη­σε ικα­νο­ποι­η­τι­κά. Κι όλα αυτά τη στιγ­μή που για μέρες ολό­κλη­ρα χωριά και η πόλη της Καρ­δί­τσας βυθί­στη­καν στο σκο­τά­δι χωρίς ρεύ­μα και νερό, ενώ οι πλη­γέ­ντες δεν είχαν ούτε ένα πιά­το φαΐ. Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ στην πεπα­τη­μέ­νη των ανε­παρ­κέ­στα­των μέτρων, που πήραν όλες οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις σε άλλες παρό­μοιες κατα­στρο­φές, εξαγ­γέλ­λει κου­τσου­ρε­μέ­νες απο­ζη­μιώ­σεις για τους μικρούς αγρό­τες και επαγ­γελ­μα­τί­ες και τους κατοί­κους της πόλης που καταστράφηκαν.

Ενδει­κτι­κά:

- Η ανα­στο­λή πλη­ρω­μών βεβαιω­μέ­νων και ληξι­πρό­θε­σμων οφει­λών για 6 μήνες σημαί­νει ότι μετά από 6 μήνες θα απαι­τη­θεί από ανθρώ­πους που κατα­στρά­φη­καν να πλη­ρώ­νουν κανο­νι­κά υπο­χρε­ώ­σεις, στις οποί­ες δεν θα μπο­ρούν να ανταπεξέλθουν.

- Η κατα­γρα­φή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, που πρέ­πει να ολο­κλη­ρω­θεί το συντο­μό­τε­ρο δυνα­τόν δεν αρκεί, καθώς ο ΕΛΓΑ δεν απο­ζη­μιώ­νει μηχα­νο­λο­γι­κό εξο­πλι­σμό και εργα­λεία που κατα­στρά­φη­καν, καθα­ρι­σμό των πλημ­μυ­ρι­σμέ­νων εκτά­σε­ων καλ­λιερ­γή­σι­μης γης κ.ά. Αυτό το κόστος μετα­φέ­ρε­ται στις πλά­τες των πληγέντων.

- Τα 5.000 ευρώ που εξήγ­γει­λε η κυβέρ­νη­ση για επι­σκευ­ές στις λαϊ­κές κατοι­κί­ες δεν επαρ­κούν, ενώ είναι γνω­στό πως η κατα­γρα­φή τέτοιων κατα­στρο­φών απο­τε­λεί κυριο­λε­κτι­κά Γολ­γο­θά για τους πληγέντες.

Ο λαός της περιο­χής ακού­ει βερε­σέ τις δεσμεύ­σεις της κυβέρ­νη­σης για τη γρή­γο­ρη εκπό­νη­ση αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων. Είναι τερά­στια και δια­χρο­νι­κή η ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων, περι­φε­ρεια­κών και δημο­τι­κών αρχών για την έλλει­ψη ολο­κλη­ρω­μέ­νης αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας και σύγ­χρο­νων τεχνι­κών έργων και υπο­δο­μών για τη δια­χεί­ρι­ση των υδά­τι­νων πόρων.

Το ΚΚΕ στέ­κε­ται στο πλευ­ρό των μαζι­κών φορέ­ων, των κατοί­κων και των πλη­γέ­ντων της περιο­χής στις δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις τους για την πλή­ρη απο­κα­τά­στα­ση των πληγέντων».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο