Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ή αλλιώς «Φταίει το σύστημα»

Με αφορ­μή τα προ­βλή­μα­τα στην τηλεκ­παί­δευ­ση των μαθη­τών σε Δημο­τι­κά και Νηπια­γω­γεία, κατά την πρώ­τη μέρα εφαρ­μο­γής του μέτρου, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε το εξής σχόλιο:

«Πρώ­τη μέρα της τηλεκ­παί­δευ­σης σε Δημο­τι­κά και Νηπια­γω­γεία και το μαρ­τύ­ριο συνε­χί­ζε­ται. Το σύστη­μα είναι στα όριά του. Παι­διά πετιού­νται εκτός, μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κοί δεν ακού­γο­νται. Με απλά λόγια δεν μπο­ρεί να γίνει με τίπο­τα μάθη­μα. Την ίδια στιγ­μή ‑και δικαιο­λο­γη­μέ­να- οι γονείς είναι έξαλ­λοι. Πολ­λοί έχουν φύγει από τις δου­λειές τους για να βοη­θή­σουν τα παι­διά τους που είναι μικρά και δεν μπο­ρούν να συν­δε­θούν και να δια­χει­ρι­στούν μόνα τους αυτή την κατάσταση.

Αυτό δεν είναι φιά­σκο. Είναι αθλιό­τη­τα! Και πρέ­πει η κυβέρ­νη­ση να πάψει να σφυ­ρί­ζει αδιά­φο­ρα και να αρα­διά­ζει αριθ­μούς χωρίς αντίκρισμα.

Εδώ και τώρα να βρε­θεί λύση για όσο διά­στη­μα είναι δυστυ­χώς κλει­στά τα σχο­λεία με ευθύ­νη της κυβέρνησης.

Να στη­ρι­χτούν οι εκπαι­δευ­τι­κοί που δίνουν κυριο­λε­κτι­κά μάχη για να βρε­θούν ουσια­στι­κά και με όλα τα μέσα δίπλα στους μαθητές.

Να ενι­σχυ­θούν όσο πιο γρή­γο­ρα γίνε­ται το Πανελ­λή­νιο Σχο­λι­κό Δίκτυο και όλες οι τεχνο­λο­γι­κές υπο­δο­μές που απαιτούνται.

Όσο περ­νά­ει ο και­ρός, και σε αυτές τις κατα­στρο­φι­κές συν­θή­κες που προ­κα­λού­νται από την κυβέρ­νη­ση, το αίτη­μα δεν μπο­ρεί παρά να είναι ένα: Ανοίξ­τε τα σχο­λεία, με όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα, για να γίνει σωστή δου­λειά, για να γίνει μάθημα.

Αλλιώς η κυβέρ­νη­ση θα έχει την ευθύ­νη για τη μορ­φω­τι­κή στα­σι­μό­τη­τα χιλιά­δων παιδιών».

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο