Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο: Άμεση και ζωτική ανάγκη η απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (VIDEO)

Παρέμ­βα­ση στη συζή­τη­ση σχε­τι­κά με την «κλι­μά­κω­ση από τη Ρωσία του επι­θε­τι­κού πολέ­μου της κατά της Ουκρα­νί­ας» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο πραγ­μα­το­ποί­η­σε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

Ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος σημεί­ω­σε τα εξής στην ομι­λία του:

«Η προ­σάρ­τη­ση ουκρα­νι­κών εδα­φών που ανα­κοί­νω­σε ο πρό­ε­δρος Πού­τιν ρίχνει κι άλλο “λάδι στη φωτιά” του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, όπως και η αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κή στή­ρι­ξη στην αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση Ζελέν­σκι με βαρύ οπλι­σμό και άλλα μέσα. Σημα­το­δο­τούν νέα έντα­ση της αντι­πα­ρά­θε­σης μετα­ξύ του ευρω­α­τλα­ντι­σμού και του υπό δια­μόρ­φω­ση ευρω­α­σια­τι­κού μπλοκ με επι­κε­φα­λής την Κίνα και Ρωσία, αλλά και αντα­γω­νι­σμών στην ευρω­ζώ­νη, μετα­ξύ Γερ­μα­νί­ας, Γαλ­λί­ας, Ιτα­λί­ας στο φόντο ενερ­γεια­κών — οικο­νο­μι­κών προβλημάτων.

Οι εκα­τέ­ρω­θεν απει­λές για χρή­ση πυρη­νι­κών όπλων, οι δολιο­φθο­ρές σε αγω­γούς, άλλες κρί­σι­μες υπο­δο­μές οδη­γούν σε ανυ­πο­λό­γι­στες συνέ­πειες για τους λαούς της Ρωσί­ας και της Ουκρα­νί­ας, αλλά και όλου του κόσμου, που ήδη πλη­ρώ­νουν το κόστος της ακρί­βειας και της ενερ­γεια­κής φτώχειας.

Σε αυτές τις συν­θή­κες είναι άμε­ση και ζωτι­κή ανά­γκη η απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από τον πόλε­μο, τους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς που πολ­λα­πλα­σιά­ζουν τους κιν­δύ­νους για το λαό μας. Να στα­μα­τή­σει εδώ και τώρα η απο­στο­λή στρα­τιω­τι­κού υλι­κού στην Ουκρα­νία και η χρη­σι­μο­ποί­η­ση της ελλη­νι­κής επι­κρά­τειας και των υπο­δο­μών της χώρας ως ορμη­τή­ριο πολέμου.

Η ανά­πτυ­ξη της αυτο­τε­λούς πάλης των λαών σε κάθε χώρα, επο­μέ­νως, είναι επι­τα­κτι­κά αναγκαία.»

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο