Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Σχόλιο για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ

Σε σχό­λιό του για την ανα­γνώ­ρι­ση της Ιερου­σα­λήμ ως «πρω­τεύ­ου­σα» του Ισρα­ήλ, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης Τραμπ να εγκαι­νιά­σει τη νέα του πρε­σβεία στην Ιερου­σα­λήμ, ανα­γνω­ρί­ζο­ντάς την ουσια­στι­κά ως “πρω­τεύ­ου­σα” του Ισρα­ήλ, προ­μη­νύ­ει νέες αρνη­τι­κές εξε­λί­ξεις σε βάρος του Παλαι­στι­νια­κού και όλων των λαών της περιοχής.

Η προ­σπά­θεια των δολο­φό­νων των λαών να απο­σπά­σουν τη στή­ρι­ξη της νεο­λαί­ας στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς τους φαί­νε­ται ότι περι­λαμ­βά­νει και τον… “αμαρ­τω­λό” δια­γω­νι­σμό της Eurovision. Πώς αλλιώς να εξη­γη­θεί ότι η Ιερου­σα­λήμ ανα­φέρ­θη­κε ουσια­στι­κά από την ισραη­λι­νή νική­τρια του δια­γω­νι­σμού σαν “πρω­τεύ­ου­σα” του Ισρα­ήλ; Ενώ την προ­σβλη­τι­κή για τον παλαι­στι­νια­κό λαό “ατά­κα” της νική­τριας αμέ­σως την ανα­πα­ρή­γα­γε και ο Μπ. Νετα­νιά­χου, πρω­θυ­πουρ­γός του Ισραήλ!

Καλού­με τους νέους και τις νέες της χώρας μας να συνε­χί­σουν τη στή­ρι­ξη στον δίκαιο αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού και της νεο­λαί­ας που διεκ­δι­κώ­ντας τη δική τους πατρί­δα έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με την κρα­τι­κή βία, τις δολο­φο­νί­ες και τις φυλα­κί­σεις εκ μέρους του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ. Να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να ενά­ντια στην επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ που ενι­σχύ­ει την πολι­τι­κή και στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το κρά­τος του Ισρα­ήλ και να απαι­τή­σουν την άμε­ση ανα­γνώ­ρι­ση του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους στη βάση της από­φα­σης της ελλη­νι­κής Βου­λής το Δεκέμ­βρη του 2015. Συνο­λι­κά να δυνα­μώ­σει η λαϊ­κή και νεα­νι­κή πάλη ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους και τα σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στην περιο­χή μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο