Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις της Ν. Κεραμέως — Να γίνει ασφαλής επανέναρξη της μορφωτικής διαδικασίας

Έστω και την τελευ­ταία στιγ­μή η κυβέρ­νη­ση να υλο­ποι­ή­σει τα αιτή­μα­τα του εκπαι­δευ­τι­κού κόσμου για την ασφα­λή επα­νέ­ναρ­ξη της μορ­φω­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας σε όλες τις βαθ­μί­δες, τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχο­λιά­ζο­ντας τις δηλώ­σεις της υπουρ­γού Παι­δεί­ας για τις ημε­ρο­μη­νί­ες που θα λει­τουρ­γή­σουν τα σχο­λεία, ενώ επι­ση­μαί­νει ότι εξα­κο­λου­θούν να απου­σιά­ζουν ανα­κοι­νώ­σεις και μέτρα για το ασφα­λές άνοιγ­μα των ΑΕΙ.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Η υπουρ­γός Παι­δεί­ας αρέ­σκε­ται να ανα­κοι­νώ­νει μόνο ημε­ρο­μη­νί­ες για το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων, όμως το επεί­γον είναι να υλο­ποι­ή­σει, έστω και την τελευ­ταία στιγ­μή, τα αιτή­μα­τα του εκπαι­δευ­τι­κού κόσμου για την ασφα­λή επα­νέ­ναρ­ξη της μορ­φω­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας σε όλες τις βαθμίδες.

Απο­τε­λεί πρό­κλη­ση το γεγο­νός ότι ενώ η κυβέρ­νη­ση ανα­κοι­νώ­νει χρο­νο­δια­γράμ­μα­τα ακό­μα και για την έναρ­ξη του Του­ρι­σμού, αλλά και άλλων τομέ­ων της οικο­νο­μί­ας, από τις δηλώ­σεις της κ. Κερα­μέ­ως εξα­κο­λου­θούν να απου­σιά­ζουν ανα­κοι­νώ­σεις και μέτρα για το ασφα­λές άνοιγ­μα των ΑΕΙ, όταν μάλι­στα μια σει­ρά πανε­πι­στη­μια­κές έρευ­νες κατα­δει­κνύ­ουν τις δυνα­τό­τη­τες αυτό να επι­τευ­χθεί. Απ’ ό,τι φαί­νε­ται τα ΑΕΙ είναι ανοι­χτά για την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση, για τα ΜΑΤ, αλλά όχι για τους φοι­τη­τές. Γι’ αυτό και σε αυτούς τους τομείς δίνε­ται πακτω­λός χρημάτων…

Η αυτο­νό­η­τη ‑έστω και καθυ­στε­ρη­μέ­νη- ικα­νο­ποί­η­ση του λογι­κού αιτή­μα­τος των μαθη­τών, των γονιών και των εκπαι­δευ­τι­κών, για να μη δοθούν φέτος προ­α­γω­γι­κές ενδο­σχο­λι­κές εξε­τά­σεις, πρέ­πει να συν­δυα­στεί με την αντι­με­τώ­πι­ση με όλα τα μέσα και με επι­πλέ­ον κρα­τι­κή στή­ρι­ξη των μορ­φω­τι­κών κενών και των τερά­στιων ψυχο­κοι­νω­νι­κών και σωμα­τι­κών προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζει η νέα γενιά της χώρας μας και τα οποία θα είναι εδώ και την επό­με­νη σχο­λι­κή χρονιά.

Αλλά αυτό δεν ενδια­φέ­ρει ουσια­στι­κά την κυβέρ­νη­ση, αφού καμιά κρα­τι­κή επι­στη­μο­νι­κή μελέ­τη δεν έχει δρο­μο­λο­γη­θεί και ανα­κοι­νω­θεί για τον εντο­πι­σμό και την αντι­με­τώ­πι­ση των συνε­πειών από την αντι­λαϊ­κή δια­χεί­ρι­ση της πανδημίας.

Το ΚΚΕ καλεί όλον τον εκπαι­δευ­τι­κό κόσμο, τους εργα­ζό­με­νους στο σύνο­λό τους να κάνουν δική τους υπό­θε­ση τη μόρ­φω­ση που δικαιού­νται σήμε­ρα οι νέοι και οι νέες, η οποία ούτε στις συμπλη­γά­δες του κέρ­δους χωρά­ει ούτε στη ζυγα­ριά του κόστους — οφέ­λους μπαίνει».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο