Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη περί «πράσινης δίκαιης μετάβασης»

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε το εξής σχό­λιο για την επί­σκε­ψη του Κυρ. Μητσο­τά­κη στη Δυτι­κή Μακεδονία:

«Η επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία συνο­δεύ­τη­κε με τις γνω­στές εξαγ­γε­λί­ες περί “απο­λι­γνι­το­ποί­η­σης” και “πρά­σι­νης δίκαι­ης μετά­βα­σης”, όταν είναι πλέ­ον φανε­ρό ότι αυτή η πολι­τι­κή μόνο δει­νά και ανερ­γία φέρ­νει στον λαό της περιο­χής, ενώ ευθύ­νε­ται για το πανά­κρι­βο ρεύ­μα και την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια που πλήτ­τει συνο­λι­κά τον λαό.

Επει­δή η επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού ήταν μακριά από τα πραγ­μα­τι­κά προ­βλή­μα­τα και τις αγω­νί­ες, επέ­λε­ξε να απα­ντή­σει στο λαό που δια­δή­λω­νε με αστυ­νο­μι­κή κατα­στο­λή, ΜΑΤ και χημικά.

Το ”νέο παρα­γω­γι­κό μοντέ­λο” που ορα­μα­τί­ζε­ται για τη Δυτι­κή Μακε­δο­νία είναι φτιαγ­μέ­νο από τα ίδια παλιά υλι­κά του καπι­τα­λι­στι­κού δρό­μου ανά­πτυ­ξης και της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης του αγα­θού της ενέρ­γειας, που έχουν οδη­γή­σει στη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση, προ­κει­μέ­νου να ανοί­ξουν νέα πεδία “πρά­σι­νης” κερ­δο­φο­ρί­ας σε λίγους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

Ο λαός της περιο­χής μπο­ρεί και πρέ­πει να ορθώ­σει το ανά­στη­μά του απέ­να­ντι σε αυτή την πολι­τι­κή και να διεκ­δι­κή­σει να ζει με βάση τις δυνα­τό­τη­τες της επο­χής και τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του.

Μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό, βαδί­ζο­ντας στο δρό­μο της ανατροπής».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο