Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Σχόλιο για το πολύνεκρο ναυάγιο στους Παξούς — «Το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων δεν έχει τέλος»

Σε σχό­λιό του για το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο στους Παξούς με 12 μετα­νά­στες να έχουν χάσει μέχρι στιγ­μής τη ζωή τους, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η νέα πολύ­νε­κρη τρα­γω­δία με πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, νοτιο­δυ­τι­κά των Παξών, που επι­χει­ρού­σαν να φύγουν από τη χώρα, γεν­νά αισθή­μα­τα βαθιάς θλί­ψης για τους αδι­κο­χα­μέ­νους και οργής για τους ενό­χους. Επι­βε­βαιώ­νει πως το δρά­μα χιλιά­δων ξερι­ζω­μέ­νων δεν έχει τέλος.

Και το σημε­ρι­νό ναυά­γιο είναι απο­τέ­λε­σμα του διπλού εγκλω­βι­σμού που βιώ­νουν οι πρό­σφυ­γες και οι μετα­νά­στες, των απάν­θρω­πων συν­θη­κών δια­βί­ω­σής τους στις “Μόριες” του αίσχους σε όλη την Ελλά­δα, που δημιούρ­γη­σε και επι­δεί­νω­σε η πολι­τι­κή της ΕΕ και όλων των κυβερ­νή­σε­ων με την αντι­δρα­στι­κή συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας, που υλο­ποιεί και η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Ο ελλη­νι­κός λαός πρέ­πει να δυνα­μώ­σει την αλλη­λεγ­γύη του στους λαούς που δοκι­μά­ζο­νται, για να μετα­φερ­θούν οι πρό­σφυ­γες και οι μετα­νά­στες σε αξιο­πρε­πή κέντρα φιλο­ξε­νί­ας, όπου θα εξε­τά­ζο­νται τα αιτή­μα­τά τους και θα πηγαί­νουν άμε­σα στις χώρες πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού τους. Να κατα­δι­κά­σει την απάν­θρω­πη πολι­τι­κή της ΕΕ — κυβερ­νή­σε­ων και τα νέα κατα­σταλ­τι­κά μέτρα που δρο­μο­λο­γού­νται με το νόμο για τις δια­δι­κα­σί­ες χορή­γη­σης ασύ­λου και τα “κλει­στά” κέντρα — φυλακές».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο