Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ — Σύγχρονη Εποχή: Αποχαιρετούν τον Γιάννη Σκυλλά

Με μεγά­λη θλί­ψη απο­χαι­ρε­τά το ΚΚΕ τον σύντρο­φο Γιάν­νη Σκυλ­λά, στέ­λε­χος του ΚΚΕ και αντι­πρό­ε­δρος του ΔΣ του Εκδο­τι­κού οίκου «Σύγ­χρο­νη Επο­χή», που έφυ­γε από τη ζωή. Σε ανα­κοί­νω­ση του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ απο­χαι­ρε­τά με θλί­ψη τον Γιάν­νη Σκυλ­λά, που έφυ­γε από τη ζωή σήμε­ρα, 21 Νοέμ­βρη του 2021.

Ο Γιάν­νης Σκυλ­λάς γεν­νή­θη­κε στην Κάλυ­μνο το 1957. Ήταν παι­δί λαϊ­κής οικο­γέ­νειας. Σπού­δα­σε Ελλη­νι­κή Φιλο­λο­γία στο Πανε­πι­στή­μιο των Ιωαννίνων.

Το 1974 και το 1977 έγι­νε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ αντί­στοι­χα. Ήταν αντι­πρό­σω­πος στο Παγκό­σμιο Συνέ­δριο Ειρή­νης το 1983 στην Πράγα.

Ο Γιάν­νης Σκυλ­λάς ήταν μέλος της ΚΟΒ Μετάλ­λου Κέντρου της ΤΟ Βιο­μη­χα­νί­ας της ΚΟΑ, ενώ υπη­ρέ­τη­σε το ΚΚΕ από πολ­λές στε­λε­χι­κές θέσεις. Υπήρ­ξε μέλος της Ιδε­ο­λο­γι­κής Επι­τρο­πής και του Τμή­μα­τος Οικο­νο­μί­ας της ΚΕ του ΚΚΕ. Συνέ­βα­λε ως δάσκα­λος στα μαθή­μα­τα εσω­κομ­μα­τι­κής μόρ­φω­σης της ΚΟΑ και της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ. Επί­σης ήταν υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος σε διά­φο­ρες εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις. Τέλος, ήταν χρε­ω­μέ­νος στο Εκδο­τι­κό του Κόμ­μα­τος, τη Σύγ­χρο­νη Επο­χή, και αντι­πρό­ε­δρος του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου της.

Εκφρά­ζου­με τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στη σύζυ­γό του Ρόζη, στην κόρη του Δανάη και στους οικεί­ους του.»

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο