Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Τα επιχειρήματα που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την επικίνδυνη διαχείριση της πανδημίας, εκθέτουν την πολιτική της»

Για επι­κίν­δυ­νη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας εγκα­λεί την κυβέρ­νη­ση το ΚΚΕ, σε σχό­λιό του Γρα­φεί­ου Τύπου της Κ.Ε, για τα κυβερ­νη­τι­κά μέτρα για τον κοροναϊό.

«Η κυβέρ­νη­ση συγκα­λύ­πτει τις ευθύ­νες της για την έξαρ­ση των κρου­σμά­των, «κου­νώ­ντας το δάκτυ­λο» στο λαό και παί­ζο­ντας την υγεία του «στα ζάρια»!», σημειώ­νει προ­σθέ­το­ντας ότι «εκεί που τελειώ­νουν τα επι­κοι­νω­νια­κά τερ­τί­πια αρχί­ζει η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Η κυβέρ­νη­ση δεν μπο­ρεί να την κρύ­ψει» υπο­γραμ­μί­ζει το ΚΚΕ, στη­λι­τεύ­ο­ντας το γεγο­νός ότι η κυβέρ­νη­ση ενα­πο­θέ­τει στην ατο­μι­κή ευθύ­νη τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας και να στο­χο­ποιεί τη νεο­λαία, προ­κει­μέ­νου να μην ανα­λά­βει τις δικές της τερά­στιες ευθύ­νες για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγείας.

«Τώρα οι εργα­ζό­με­νοι, τα φτω­χά λαϊ­κά στρώ­μα­τα, μαζί με τους μαχό­με­νους υγειο­νο­μι­κούς, είναι ανά­γκη να απαι­τή­σουν από την κυβέρ­νη­ση μέτρα απο­φα­σι­στι­κής στή­ρι­ξης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, με μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, όλων των ειδι­κο­τή­των στην Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας, αλλά και τα νοσο­κο­μεία», τονί­ζει το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Ανα­λυ­τι­κά, το ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρ­νη­ση συγκα­λύ­πτει τις ευθύ­νες της για την έξαρ­ση των κρου­σμά­των, «κου­νώ­ντας το δάκτυ­λο» στο λαό και παί­ζο­ντας την υγεία του «στα ζάρια»!

Τα επι­χει­ρή­μα­τα που επι­στρα­τεύ­ει η κυβέρ­νη­ση και τα στε­λέ­χη της για να δικαιο­λο­γή­σουν την επι­κίν­δυ­νη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, εκθέ­τουν την πολι­τι­κή της.

– Η ίδια η κυβέρ­νη­ση, πριν δύο μήνες, έλε­γε ότι στο άνοιγ­μα του Του­ρι­σμού εντο­πι­ζό­ταν ο μεγα­λύ­τε­ρος κίν­δυ­νος για την ανα­ζω­πύ­ρω­ση της νόσου. Χτες, ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας στο ερώ­τη­μα «αν ευθύ­νε­ται ο του­ρι­σμός για την ανο­δι­κή τάση κρου­σμά­των», απά­ντη­σε: «Κατη­γο­ρη­μα­τι­κά ΟΧΙ!».

– Μέχρι το τέλος της άνοι­ξης, η εφαρ­μο­γή από τη συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού των μέτρων που συνι­στού­σαν οι επι­στή­μο­νες, είχε ως απο­τέ­λε­σμα τα κρού­σμα­τα σχε­δόν να μηδε­νι­στούν στη χώρα. Αυτό που μεσο­λά­βη­σε από τότε μέχρι την τωρι­νή κατα­κό­ρυ­φη αύξη­ση των κρου­σμά­των είναι το άνοιγ­μα του Του­ρι­σμού, με τους όρους όμως των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων του Του­ρι­σμού και των Μετα­φο­ρών και όχι με κρι­τή­ριο την προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού και όσων ήθε­λαν να επι­σκε­φτούν για ανα­ψυ­χή τη χώρα μας.

– Το επι­χεί­ρη­μα πως «δεν φταί­ει ο του­ρι­σμός επει­δή τα κρού­σμα­τα από του­ρί­στες είναι 17%», πού το ανα­κά­λυ­ψε η κυβέρ­νη­ση; Μήπως οι του­ρί­στες πάνε σε άλλη Ελλά­δα; Δεν συγ­χρω­τί­ζο­νται στα ίδια μέρη με τον εγχώ­ριο πλη­θυ­σμό; Ή μήπως περί­με­νε κανείς να είναι περισ­σό­τε­ρα τα κρού­σμα­τα στους του­ρί­στες από αυτά στον ντό­πιο πλη­θυ­σμό; Πόσο πιστή είναι η εικό­να των επι­βε­βαιω­μέ­νων εισα­γό­με­νων κρου­σμά­των, όταν από όσους του­ρί­στες έχουν έλθει μέχρι τώρα έχει ελεγ­χθεί μόνο το 12%;

– Αν η αύξη­ση των κρου­σμά­των δεν οφεί­λε­ται στο άνοιγ­μα του Του­ρι­σμού χωρίς τη λήψη των ανα­γκαί­ων μέτρων, τότε για­τί το τελευ­ταίο διά­στη­μα η κυβέρ­νη­ση έκλει­σε ουσια­στι­κά τα σύνο­ρα, υπο­χρε­ώ­νο­ντας όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλά­δα να έχουν κάνει στη χώρα προ­έ­λευ­σης τεστ κορο­νοϊ­ού μέχρι 72 ώρες πριν από την είσο­δό τους στη χώρα; Για­τί μεί­ω­σε ξανά τη χωρη­τι­κό­τη­τα στα τρα­πέ­ζια στα μαγα­ζιά εστί­α­σης; Για­τί μπαί­νουν σε καρα­ντί­να νησιά, στα οποία ως επί το πλεί­στον πηγαί­νουν για δια­κο­πές τουρίστες;

– Η κυβέρ­νη­ση, θέλο­ντας να δια­σκε­δά­σει τις εντυ­πώ­σεις και απα­ντώ­ντας στις καταγ­γε­λί­ες της ΟΕΝΓΕ, τελι­κά επι­βε­βαί­ω­σε πώς με μέθο­δο απο­κρύ­πτο­νται στοι­χεία για τα κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού, όπως το σε ποια νησιά εντο­πί­ζο­νται. Οι φαι­δρό­τη­τες ότι δεν ανα­κοι­νώ­νο­νται ανά νησί «για να μην υπάρ­χει στο­χο­ποί­η­ση της περιο­χής» επι­βε­βαιώ­νουν και τις καταγ­γε­λί­ες, αλλά και το κρι­τή­ριο της κυβέρ­νη­σης, που δεν είναι η προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας, αλλά η εξυ­πη­ρέ­τη­ση μεγά­λων οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων που συν­δέ­ο­νται με τον Τουρισμό.

Εκεί που τελειώ­νουν τα επι­κοι­νω­νια­κά τερ­τί­πια αρχί­ζει η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Η κυβέρ­νη­ση δεν μπο­ρεί να την κρύ­ψει. Επι­λέ­γει να ενα­πο­θέ­τει στην ατο­μι­κή ευθύ­νη τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας και να στο­χο­ποιεί τη νεο­λαία, προ­κει­μέ­νου να μην ανα­λά­βει τις δικές της τερά­στιες ευθύ­νες για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγείας.

Τώρα οι εργα­ζό­με­νοι, τα φτω­χά λαϊ­κά στρώ­μα­τα, μαζί με τους μαχό­με­νους υγειο­νο­μι­κούς, είναι ανά­γκη να απαι­τή­σουν από την κυβέρ­νη­ση μέτρα απο­φα­σι­στι­κής στή­ρι­ξης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, με μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, όλων των ειδι­κο­τή­των στην Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας, αλλά και τα νοσοκομεία.

Καμία από­λυ­ση.
Μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων και των επικουρικών.
Μαζι­κά, επα­να­λαμ­βα­νό­με­να τεστ στους εργα­ζό­με­νους στην Υγεία και τη Πρό­νοια, στα ΜΜΜ, στην Εστί­α­ση, στον Του­ρι­σμό, στο Εμπό­ριο, αλλά και τους μεγά­λους χώρους δου­λεί­ας (εργο­στά­σια, κλπ.).
Να ανοί­ξουν όλα τα νοσο­κο­μεία που έκλει­σαν τα τελευ­ταία χρόνια.
Σχέ­διο επί­τα­ξης όλων των δομών του Ιδιω­τι­κού Τομέα Υγεί­ας και Πρό­νοιας, για να μπει σε εφαρ­μο­γή, σε περί­πτω­ση γιγά­ντω­σης της πανδημίας.
Μέτρα προ­στα­σί­ας των εργα­ζό­με­νων στους τόπους δου­λειάς με όλα τα απα­ραί­τη­τα μέσα και μέτρα υγεί­ας και ασφάλειας.
Κατε­πεί­γου­σες προ­σλή­ψεις στα ΜΜΜ για να αυξη­θούν τα δρο­μο­λό­για, για να μειω­θεί ο συγ­χρω­τι­σμός, με ταυ­τό­χρο­νη μεί­ω­ση στην πλη­ρό­τη­τα των πλοί­ων και των αερο­πλά­νων, με παράλ­λη­λη μεί­ω­ση τη τιμής των εισιτηρίων».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο