Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Τα παραμύθια της κυβέρνησης ότι “κανένα παιδί φτωχών ή άνεργων οικογενειών δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού” αποκαλύφθηκαν

«Τα παρα­μύ­θια της κυβέρ­νη­σης ότι “κανέ­να παι­δί φτω­χών ή άνερ­γων οικο­γε­νειών δεν θα μεί­νει εκτός παι­δι­κού σταθ­μού” απο­κα­λύ­φθη­καν. Πάνω από 67.000 βρέ­φη και παι­διά, και όχι 35.000 όπως κοροϊ­δεύ­ουν τα κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη, απο­κλεί­ο­νται, αφού σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της ΕΕΤΑΑ από τις 161.360 αιτή­σεις, το πολυ­πό­θη­το Voucher πήραν μόλις 93.611, εκ των οποί­ων οι 23.988 είναι θέσεις σε Κέντρα Δημιουρ­γι­κής Απα­σχό­λη­σης (ΚΔΑΠ). Ο αριθ­μός είναι ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρος αν προ­σθέ­σει κανείς και τις οικο­γέ­νειες που δεν είχαν δικαί­ω­μα συμ­με­το­χής στο πρό­γραμ­μα» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ, «για τον απο­κλει­σμό χιλιά­δων παι­διών από τους παι­δι­κούς σταθμούς».

«Η αγω­νία και το αδιέ­ξο­δο των νέων ζευ­γα­ριών να βρουν μια θέση στους δημό­σιους παι­δι­κούς και βρε­φι­κούς σταθ­μούς για τα παι­διά τους ή να πάρουν τη χρη­μα­το­δό­τη­ση του Voucher δεν μπο­ρεί κάθε χρό­νο τέτοιο και­ρό να κατα­λή­γει σε επι­κοι­νω­νια­κό παι­χνί­δι εντυ­πώ­σε­ων από τις κυβερ­νή­σεις, οι οποί­ες όπως και η σημε­ρι­νή, δια­χρο­νι­κά, αντι­με­τω­πί­ζουν το ζήτη­μα της ανα­τρο­φής και δια­παι­δα­γώ­γη­σης των παι­διών ως ευθύ­νη της ίδιας της οικο­γέ­νειας. Η όποια παρέμ­βα­ση του κρά­τους και των τοπι­κών θεσμών του, όπως οι Δήμοι, έχει ένα στε­νά μίζε­ρο και επι­κου­ρι­κό χαρα­κτή­ρα και ούτε θέλη­σαν ούτε ποτέ επι­δί­ω­ξαν την κάλυ­ψη αυτής της ανά­γκης για όλα τα παι­διά. Γι΄ αυτό και η κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση αφο­ρά σε ψίχου­λα κάθε χρό­νο, γι΄ αυτό οι δημό­σιες δημο­τι­κές δομές συρ­ρι­κνώ­νο­νται αντί να διευ­ρύ­νο­νται, γι΄ αυτό το προ­σω­πι­κό τους παρα­μέ­νει μόνι­μα ανε­παρ­κές και στη διαρ­κή ομη­ρία των συμ­βά­σε­ων» προ­σθέ­τει το ΚΚΕ.

«Οι αριθ­μοί των παι­διών και οι πόροι χρη­μα­το­δό­τη­σης του προ­γράμ­μα­τος, που έρχε­ται υπο­τί­θε­ται να δώσει δωρε­άν είσο­δο βρε­φών και νηπί­ων σε δημο­τι­κούς και ιδιω­τι­κούς παι­δι­κούς σταθ­μούς, επι­βε­βαιώ­νουν τη μόνι­μη γύμνια που υπάρ­χει σε αυτό τον κρί­σι­μο τομέα, με ευθύ­νη δια­χρο­νι­κά των κυβερ­νή­σε­ων ‑και της σημε­ρι­νής του ΣΥΡΙΖΑ- που και τη συνε­χί­ζουν και τη διευ­ρύ­νουν. Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους και τα νεα­ρά νοι­κο­κυ­ριά να μην απο­δε­χτούν αυτή την κατά­στα­ση, την κοροϊ­δία της κυβέρ­νη­σης ή το όψι­μο δήθεν ενδια­φέ­ρον της ΝΔ. Να οργα­νώ­σουν την πάλη τους για την πλή­ρη κάλυ­ψη των ανα­γκών σε δωρε­άν δομές για το παι­δί και με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες ανα­τρο­φής και δια­παι­δα­γώ­γη­σης του» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

Να εντα­χθούν όλα τα παι­διά στους παι­δι­κούς σταθ­μούς ζητά το ΚΚΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο