Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Το «λιντσάρισμα» του Ζακ Κωστόπουλου συνιστά πράξη βαρβαρότητας

«Βαθύ απο­τρο­πια­σμό προ­κα­λεί το περι­στα­τι­κό του άγριου ξυλο­δαρ­μού του Ζαχα­ρία (Ζακ) Κωστό­που­λου, που οδή­γη­σε ή συνέ­βα­λε και στον θάνα­τό του. Το “λιν­τσά­ρι­σμα” και μάλι­στα σε βάρος ενός κοι­νω­νι­κά ευά­λω­του ανθρώ­που, που δεν συνι­στού­σε σοβα­ρή απει­λή για κανέ­ναν, απλά και μόνο με την υπο­ψία της κλο­πής, όπως στη συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση, δεν είναι απλά ανε­πί­τρε­πτο και κατα­δι­κα­στέο γεγο­νός, αλλά συνι­στά πρά­ξη βαρ­βα­ρό­τη­τας» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

Η ανα­κοί­νω­ση προ­σθέ­τει «είναι, επί­σης, επι­κίν­δυ­νη και πρέ­πει να κατα­δι­κα­στεί απο­φα­σι­στι­κά η γενι­κό­τε­ρη προ­σπά­θεια αθώ­ω­σης και ενθάρ­ρυν­σης τέτοιων απα­ρά­δε­κτων πρα­κτι­κών στο όνο­μα δήθεν της “αυτο­ά­μυ­νας”, που προ­έρ­χε­ται κυρί­ως από διά­φο­ρα φασι­στοει­δή», κατα­λή­γο­ντας πως «χρειά­ζε­ται να διε­ρευ­νη­θεί πλή­ρως η υπό­θε­ση και να τιμω­ρη­θούν όλοι οι υπεύ­θυ­νοι. Πάνω από όλα είναι ανά­γκη να υπάρ­ξει κρα­τι­κή στή­ρι­ξη όλων εκεί­νων των ανθρώ­πων, που το ίδιο το σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα καθι­στά ευά­λω­τους ή και περιθωριοποιεί».

Ο εκφα­σι­σμός της κοι­νω­νί­ας οδη­γεί και στο λιν­τσά­ρι­σμα τοξι­κο­μα­νούς – Ντρο­πή και απο­τρο­πια­σμός (Σκλη­ρό Βίντεο)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο