Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Το «λουκέτο» στη «Χαλυβουργική» είναι το αποτέλεσμα του ανταγωνισμού ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους

«Το “λου­κέ­το” στη “Χαλυ­βουρ­γι­κή”, μετά τη δια­κο­πή ηλε­κτρο­δό­τη­σης του εργο­στα­σί­ου, δεν απο­τε­λεί κεραυ­νό εν αιθρία» σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­ση του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ανα­κοί­νω­ση συνεχίζει:

«Είναι το απο­τέ­λε­σμα του αντα­γω­νι­σμού ανά­με­σα στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, που οδη­γεί βιο­μη­χα­νί­ες στρα­τη­γι­κής σημα­σί­ας να κλεί­νουν, ενώ θα μπο­ρού­σαν να στη­ρί­ξουν την ανά­πτυ­ξη προς όφε­λος του λαού, στο πλαί­σιο μιας οικο­νο­μί­ας που θα υπη­ρε­τού­σε τις λαϊ­κές ανάγκες.

Είναι, επί­σης, από­δει­ξη ότι τα εργο­στά­σια δεν τα κλεί­νουν οι αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων, αλλά οι επι­χει­ρή­σεις ανοί­γουν και κλεί­νουν, απο­κλει­στι­κά με κρι­τή­ριο τη μεγα­λύ­τε­ρη καπι­τα­λι­στι­κή κερ­δο­φο­ρία και με θύμα­τα κάθε φορά τους εργα­ζό­με­νους και τα δικαιώ­μα­τά τους.

Οι εργα­ζό­με­νοι της “Χαλυ­βουρ­γι­κής”, αλλά και συνο­λι­κά οι εργα­ζό­με­νοι της χώρας μπο­ρούν να βγά­λουν πολύ­τι­μα συμπε­ρά­σμα­τα, καθώς έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με τα ίδια προ­βλή­μα­τα για τα οποία αγω­νί­στη­καν οι συνά­δελ­φοί τους στο διπλα­νό εργο­στά­σιο της “Ελλη­νι­κής Χαλυ­βουρ­γί­ας”, με τον 9μηνο ηρω­ι­κό απερ­για­κό αγώ­να, ο οποί­ος στο­χο­ποι­ή­θη­κε και ενο­χο­ποι­ή­θη­κε, με βρώ­μι­κο πόλε­μο, ότι δήθεν ευθύ­νε­ται για το κλεί­σι­μο του εργοστασίου.

Το δικαί­ω­μά τους στη στα­θε­ρή και αξιο­πρε­πή δου­λειά με δικαιώ­μα­τα δεν χαρί­ζε­ται από κανέ­ναν. Κατα­κτιέ­ται με τον αγώ­να, την ταξι­κή πάλη και σε σύγκρου­ση με το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης, τα αδιέ­ξο­δα και την αναρ­χία του οποί­ου τα “φορ­τώ­νο­νται” οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρ­νη­ση έχει ευθύ­νη να δια­σφα­λί­σει τις θέσεις εργα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων στη “Χαλυ­βουρ­γι­κή”, τα μισθο­λο­γι­κά και ασφα­λι­στι­κά τους δικαιώματα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο