Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης να αναγερθεί με ευθύνη του κράτους

«Η ανά­γκη του λαού για σύγ­χρο­νες υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας δεν μπο­ρεί να ενα­πο­τί­θε­νται σε καπι­τα­λι­στές και τις δωρε­ές τους», τονί­ζει η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­ση για την ακύ­ρω­ση του δια­γω­νι­σμού από το Ίδρυ­μα «Σταύ­ρος Νιάρ­χος» για το παι­δια­τρι­κό νσο­κο­μείο Θεσ­σα­λο­νί­κης και σημειώ­νει ότι η ανέ­γερ­σή του πρέ­πει να γίνει «με ευθύ­νη του κράτους».

Ανα­φέ­ρει:

«Η ακύ­ρω­ση του δια­γω­νι­σμού για την ανέ­γερ­ση νέου παι­δια­τρι­κού νοσο­κο­μεί­ου δεί­χνει ότι η ανά­γκη του λαού για σύγ­χρο­νες υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας δεν μπο­ρεί να ενα­πο­τί­θε­νται σε καπι­τα­λι­στές και τις δωρε­ές τους.

Η κυβέρ­νη­ση μοι­ρά­ζε­ται την ευθύ­νη με τους προ­κα­τό­χους της, όλους όσοι στη­ρί­ζουν την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση στον τομέα της Υγεί­ας, όσους θέλουν τα νοσο­κο­μεία να λει­τουρ­γούν σαν επι­χει­ρή­σεις που θα απο­φέ­ρουν κέρδος.

Το νέο παι­δια­τρι­κό νοσο­κο­μείο όπως και όλες οι άλλες απα­ραί­τη­τες νοσο­κο­μεια­κές δομές πρέ­πει να ανε­γερ­θούν με ευθύ­νη του κρά­τους και να εξα­σφα­λι­στεί η πλή­ρης πρό­σβα­ση του λαού σε αυτές με την απο­κλει­στι­κά δημό­σια και δωρε­άν λει­τουρ­γία τους και την επάρ­κεια σε προ­σω­πι­κό και υποδομές».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο