Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Το ΝΑΤΟ παίζει βρώμικο ρόλο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την τοπο­θέ­τη­ση του γγ του ΝΑΤΟ σχε­τι­κά με την ύπαρ­ξη συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — Τουρ­κί­ας για έναρ­ξη «τεχνι­κών συζη­τή­σε­ων», το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η αναγ­γε­λία του γγ του ΝΑΤΟ για ύπαρ­ξη συμ­φω­νί­ας μετα­ξύ Ελλά­δας — Τουρ­κί­ας, προ­κει­μέ­νου να προ­χω­ρή­σουν τεχνι­κές συζη­τή­σεις, σημαί­νει υπο­χρε­ω­τι­κά ένα από τα δύο: Ή η κυβέρ­νη­ση έχει συμ­φω­νή­σει εν κρυ­πτώ σε κάτι τέτοιο ή το ΝΑΤΟ επι­χει­ρεί να δημιουρ­γή­σει τετε­λε­σμέ­να και να εκβιά­σει κατα­στά­σεις, εν γνώ­σει της κυβέρ­νη­σης, που για μια ακό­μη φορά είναι εκτε­θει­μέ­νη. Σε κάθε περί­πτω­ση, απο­δει­κνύ­ε­ται ότι το ΝΑΤΟ προ­ω­θεί επι­κίν­δυ­νες διευ­θε­τή­σεις, στη λογι­κή των ίσων απο­στά­σε­ων και της συν­δια­χεί­ρι­σης, υπο­θάλ­πο­ντας την τουρ­κι­κή επιθετικότητα.

Φυσι­κά, μαζί με την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, εκτε­θει­μέ­να απέ­να­ντι στον λαό είναι και όλα τα κόμ­μα­τα του ευρω­ΝΑ­ΤΟι­κού τόξου, ιδιαί­τε­ρα ο ΣΥΡΙΖΑ του οποί­ου η τοπο­θέ­τη­ση για το ζήτη­μα ουσια­στι­κά “βγά­ζει λάδι” το ΝΑΤΟ για τον βρώ­μι­κο ρόλο που παί­ζει σε βάρος των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας.

Καθη­με­ρι­νά επι­βε­βαιώ­νε­ται πόσο επι­κίν­δυ­νη είναι για τον λαό η πολι­τι­κή που εμπλέ­κει τη χώρα στους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ και ΕΕ, των οποί­ων ο ρόλος συν­δέ­ε­ται με την όξυν­ση των ελλη­νο­τουρ­κι­κών σχέ­σε­ων και γενι­κό­τε­ρα των αντα­γω­νι­σμών στην Αν. Μεσό­γειο σε βάρος των λαών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο