Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Το «ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών» παίζεται στο παρασκήνιο και στις αίθουσες των υπουργείων

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τελευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις στο χώρο του ποδο­σφαί­ρου, αναφέρει:

«Οι εξε­λί­ξεις επι­βε­βαιώ­νουν, αυτό που πάντα τονί­ζει το ΚΚΕ, ότι δηλα­δή το “ποδό­σφαι­ρο των επι­χει­ρη­μα­τιών” παί­ζε­ται στο παρα­σκή­νιο, στις αίθου­σες των υπουρ­γεί­ων και των διο­ρι­σμέ­νων επι­τρο­πών και πάντως οπου­δή­πο­τε αλλού εκτός από το γήπε­δο. Ο φίλα­θλος κόσμος, που έχει σιχα­θεί αυτή τη σαπί­λα, ούτε έχει σχέ­ση με τις κόντρες των μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών, που καθο­ρί­ζουν τις τύχες των ομά­δων, ούτε πρέ­πει να στοι­χη­θεί πίσω από τις επι­διώ­ξεις τους, που δεν περιο­ρί­ζο­νται στο χώρο του αθλητισμού.

Σε σχέ­ση με την από­φα­ση της Επι­τρο­πής Επαγ­γελ­μα­τι­κού Αθλη­τι­σμού χρειά­ζε­ται να δοθούν στη δημο­σιό­τη­τα όσα στοι­χεία υπάρ­χουν και να μην κυκλο­φο­ρούν στους “δια­δρό­μους”.

Απο­κτά μεγα­λύ­τε­ρη σημα­σία η θέση του ΚΚΕ ότι πρέ­πει οι ΠΑΕ να εντα­χθούν άμε­σα στο Υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης, για να ελέγ­χο­νται, όπως όλες οι Ανώ­νυ­μες Εται­ρεί­ες και να μην έχουν ξεχω­ρι­στή αντι­με­τώ­πι­ση. Μια θέση που στα­θε­ρά προ­τεί­νει το ΚΚΕ τα τελευ­ταία χρό­νια και στα­θε­ρά κατα­ψη­φί­ζε­ται από όλα τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα. Είναι ένα μέτρο για να υπάρ­χει μια στοι­χειώ­δης δια­φά­νεια, να περιο­ρι­στούν τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά και πολι­τι­κά παι­χνί­δια, μέχρι το ποδό­σφαι­ρο και συνο­λι­κά ο αθλη­τι­σμός να απαλ­λα­γεί απ’ τη θηλιά της εμπορευματοποίησης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο