Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Τώρα να παρθούν μέτρα για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε το εξής σχό­λιο για τη συζή­τη­ση που γίνε­ται περί κλει­σί­μα­τος των σχολείων:

«Από τις δια­δό­σεις και τις δια­ψεύ­σεις που γίνο­νται, το κύριο και σημα­ντι­κό που λεί­πει, αλλά πρέ­πει να ακου­στεί είναι: Τώρα να παρ­θούν άμε­σα μέτρα για να μη βρε­θού­με πάλι μπρο­στά στο απα­ρά­δε­κτο κλεί­σι­μο των σχο­λεί­ων των παι­διών μας!

- Επι­στη­μο­νι­κά τεκ­μη­ριω­μέ­νη καμπά­νια εμβο­λια­σμού στα σχο­λεία. Κέντρα ενη­μέ­ρω­σης, εμβο­λια­σμού, εξα­το­μι­κευ­μέ­νης παρα­κο­λού­θη­σης συν­δε­δε­μέ­να με τα σχολεία.

- Μαζι­κά, δωρε­άν και επα­να­λαμ­βα­νό­με­να τεστ στα σχο­λεία, με ευθύ­νη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαι­δευ­τι­κούς και τους μαθητές.

- Να ανα­κλη­θούν άμε­σα όλες οι συγ­χω­νεύ­σεις και συμ­πτύ­ξεις τμημάτων.

- Μαζι­κές προ­σλή­ψεις εκπαι­δευ­τι­κών παντού, ώστε να μην υπάρ­ξει καμία διδα­κτι­κή ώρα χαμέ­νη και για να εντο­πι­στούν και να αντι­με­τω­πι­στούν τα μεγά­λα μαθη­σια­κά και ψυχο­κοι­νω­νι­κά προ­βλή­μα­τα που όξυ­νε η παν­δη­μία. Ούτε σκέ­ψη για διε­ξα­γω­γή εξε­τά­σε­ων με Τρά­πε­ζα Θεμά­των στο Λύκειο.

- Προ­σλή­ψεις όλου του ανα­γκαί­ου βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κού για τα σχο­λεία, καθα­ριό­τη­τας κ.ά.

Τα υπό­λοι­πα είναι “άλλα λόγια ν’ αγα­πιό­μα­στε” και δεν απα­ντούν στις απο­λύ­τως λογι­κές ανη­συ­χί­ες και προ­βλη­μα­τι­σμούς γονιών, εκπαι­δευ­τι­κών και μαθητών».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο