Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Φθηνό επικοινωνιακό κόλπο» οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το νέο φορέα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών

«Φθη­νό επι­κοι­νω­νια­κό κόλ­πο», χαρα­κτη­ρί­ζει το ΚΕΕ τις εξαγ­γε­λί­ες του πρω­θυ­πουρ­γού για το νέο φορέα δια­χεί­ρι­σης εκτά­κτων ανα­γκών, σημειώ­νο­ντας σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ότι «… ο κ. Τσί­πρας και η κυβέρ­νη­σή του είδαν το “φως το αλη­θι­νό” δέκα ημέ­ρες μετά την τρα­γω­δία στο Μάτι, όταν επί 3 χρό­νια συνε­χί­ζουν την πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπο­βαθ­μί­ζο­ντας τους τομείς δασο­προ­στα­σί­ας και πυρό­σβε­σης, δια­τη­ρώ­ντας το υπάρ­χον νομι­κό πλαί­σιο, αλλά και εντεί­νο­ντας την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση σε δάση, αιγια­λούς, για χάρη των επεν­δύ­σε­ων». Εκτι­μά δε ότι στό­χος είναι η «επι­τά­χυν­ση των σχε­δια­σμέ­νων, από χρό­νια, ανα­διαρ­θρώ­σε­ων στον τομέα της δασο­προ­στα­σί­ας και της πυρό­σβε­σης, που προ­βλέ­πουν τη μετα­τό­πι­ση της ευθύ­νης από την ολο­κλη­ρω­μέ­νη δομή του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού στο όνο­μα του εθελοντισμού».

«Κου­βέ­ντα δεν είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός για τον ανα­γκαίο αντι­πυ­ρι­κό σχε­δια­σμό, με κύριο βάρος στην πρό­λη­ψη, το δια­χω­ρι­σμό της πρό­λη­ψης από την κατα­στο­λή, που παρα­μέ­νει ακέ­ραιος και για την ανα­γκαία αύξη­ση της χρη­μα­το­δό­τη­σης, για τη δασι­κή υπη­ρε­σία και το Πυρο­σβε­στι­κό Σώμα», ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων, το ΚΚΕ, προ­σθέ­το­ντας ότι μόνο το Πυρο­σβε­στι­κό Σώμα απώ­λε­σε από τους προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς της τελευ­ταί­ας δεκα­ε­τί­ας, αθροι­στι­κά πάνω από 1 δισ. ευρώ.

«Ο λαός μας δεν πρέ­πει να δεί­ξει καμιά εμπι­στο­σύ­νη σε όλους αυτούς που ευθύ­νο­νται για τις τρα­γω­δί­ες που έχει βιώ­σει. Να οργα­νώ­σει την πάλη του, όχι μόνο για μέτρα ουσια­στι­κής απο­κα­τά­στα­σης των πλη­γέ­ντων, αλλά και για μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής του», τονί­ζει κατα­λή­γο­ντας το ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο