Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Χαιρετίζει τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στο Καζακστάν

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις στο Καζακ­στάν το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ χαι­ρε­τί­ζει τις μεγά­λες εργα­τι­κές απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και λαϊ­κές δια­δη­λώ­σεις στο Καζακ­στάν ενά­ντια στην ακρί­βεια, την ανερ­γία, τη φτώ­χεια και την εξα­θλί­ω­ση, τα άλλα μεγά­λα κοι­νω­νι­κά προ­βλή­μα­τα στα οποία έχει οδη­γή­σει το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα εκα­τομ­μύ­ρια ανθρώ­πους, 30 χρό­νια μετά την αντε­πα­να­στα­τι­κή ανα­τρο­πή και τη διά­λυ­ση της ΕΣΣΔ.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στις χιλιά­δες των εργα­ζο­μέ­νων που, αψη­φώ­ντας το καθε­στώς της αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας και της κατα­στο­λής, ξεχύ­θη­καν στους δρό­μους, απαι­τώ­ντας την καλυ­τέ­ρευ­ση του βιο­τι­κού επι­πέ­δου τους, εκφρά­ζο­ντας την αντί­θε­σή τους στη ληστεία του ενερ­γεια­κού πλού­του της χώρας από τα μονοπώλια.

kazakhstan protests 10

Από τις δια­δη­λώ­σεις. Φωτό: Associated Press

Απαι­τού­με:

- Την απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των δια­δη­λω­τών, που συνέ­λα­βε η αστυ­νο­μία, καθώς και την απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των πολι­τι­κών κρατουμένων.

- Την κατάρ­γη­ση όλων των αντι­συν­δι­κα­λι­στι­κών — αντερ­γα­τι­κών νόμων, που έθε­σαν εκτός νόμου εκα­το­ντά­δες σωμα­τεία τα τελευ­ταία χρό­νια, στην προ­σπά­θεια να ελεγ­χθεί από την κυβέρ­νη­ση το εργα­τι­κό — συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνημα.

- Τη νομι­μο­ποί­η­ση του Σοσια­λι­στι­κού Κινή­μα­τος Καζακ­στάν και του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Καζακ­στάν, τα οποία έχουν θέσει εκτός νόμου οι αρχές της χώρας».

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο