Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Χιλιοειπωμένα “κλισέ” και η “ξύλινη” γλώσσα από τον πρωθυπουργό

«Τα χιλιοει­πω­μέ­να “κλι­σέ” και η “ξύλι­νη” γλώσ­σα περί “τέλους των μνη­μο­νί­ων και της επι­τρο­πεί­ας”, που επα­νέ­λα­βε σήμε­ρα ο πρω­θυ­πουρ­γός, καταρ­ρέ­ουν με πάτα­γο μπρο­στά στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα των παλιών και νέων προ­α­παι­του­μέ­νων, των ρεκόρ στις ληξι­πρό­θε­σμες οφει­λές, τη γενί­κευ­ση των πλει­στη­ρια­σμών και του χτυ­πή­μα­τος της μεγα­λύ­τε­ρης κατά­κτη­σης της εργα­τι­κής τάξης, που είναι το δικαί­ω­μα στην απερ­γία». Αυτό ανα­φέ­ρει του ΚΚΕ για την ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού, Αλέ­ξη Τσί­πρα, στο υπουρ­γι­κό συμβούλιο.

«Ο Αλ. Τσί­πρας προ­σπα­θεί να εμφα­νί­σει τη συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των μισθω­τών και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων ως προ­νο­μιού­χους, στα κεφά­λια των οποί­ων θα πέσει ο πέλε­κυς της δημο­σιο­νο­μι­κής προ­σαρ­μο­γής και ως “κοι­νω­νι­κή πολι­τι­κή” τα ελά­χι­στα ψίχου­λα στους λεγό­με­νους “φτω­χο­διά­βο­λους” που στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα δεν επαρ­κούν ούτε καν για τη στοι­χειώ­δη ανα­κού­φι­σή τους» επι­ση­μαί­νει το ΚΚΕ, προ­σθέ­το­ντας: «Η ανά­πτυ­ξη στην οποία καλεί τον λαό να συναι­νέ­σει, σημαί­νει νέα σκλη­ρά μέτρα για τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, ένα πολυ­νο­μο­σχέ­διο με ακό­μα 70 επι­πρό­σθε­τες αντι­λαϊ­κές ρυθ­μί­σεις, νέο κύμα επί­θε­σης και ανα­δια­νο­μή της φτώ­χειας στα εργα­τι­κά-λαϊ­κά στρώματα».

«Ο κ. Τσί­πρας δου­λεύ­ει για τη δια­σφά­λι­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας των επεν­δυ­τών και του κεφα­λαί­ου. Γι’ αυτό και πρέ­πει να πάρει δυνα­μι­κή απά­ντη­ση από τον λαό στις κινη­το­ποι­ή­σεις και τις απερ­γί­ες που διορ­γα­νώ­νο­νται τις επό­με­νες μέρες σε όλη τη χώρα» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Ομι­λία Τσί­πρα στο Υπουρ­γι­κό Συμ­βού­λιο: Η φάκα και το τυράκι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο