Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΙ: Είμαστε μια μικρή βάρκα που πάει ενάντια στο ρεύμα στη θύελλα, αλλά έχουμε καθήκον να κρατήσουμε το τιμόνι ευθεία

Το ΚΚ Ιτα­λία που ιδρύ­θη­κε το 2012, κατέ­βη­κε για πρώ­τη φορά στις εκλο­γές δίνο­ντας μεγά­λη μάχη για να ξεπε­ρά­σει τα εμπό­δια του εκλο­γι­κού νόμου. Συμ­με­τέ­χο­ντας στo 57% των εκλο­γι­κών περι­φε­ρειών απέ­σπα­σε πάνω από 105.000 ψήφους και ποσο­στό 0,32%. Σε μεγά­λα δε αστι­κά κέντρα το ποσο­στό αυτό διπλα­σιά­ζε­ται και τρι­πλα­σιά­ζε­ται (στην Τοσκά­νη έφτα­σε το 1,03%).

Σε δήλω­σή του μετά το κλεί­σι­μο της κάλ­πης, ο ΓΓ του ΚΚ Ιτα­λία, Μάρ­κο Ρίτσο τόνι­σε ότι «εμείς οι κομ­μου­νι­στές έχου­με ήδη νική­σει, από από­ψε πέρα από το απο­τέ­λε­σμα θα βρι­σκό­μα­στε σε κάθε περιο­χή της Ιτα­λί­ας, τώρα ξεκι­νά­ει η δου­λειά για την ανα­σύ­ντα­ξη του ΚΚ».

στην πρώ­τη προ­σέγ­γι­ση μετά το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα οι Ιτα­λοί κομ­μου­νι­στές επι­ση­μαί­νουν: Είμα­στε μια μικρή βάρ­κα που πάει ενά­ντια στο ρεύ­μα στη θύελ­λα, αλλά έχου­με καθή­κον να κρα­τή­σου­με το τιμό­νι ευθεία. Δεν κρύ­ψα­με τις δυσκο­λί­ες και δεν δώσα­με ψευ­δείς αυτα­πά­τες λέγο­ντας σαφώς ότι ο στό­χος μας ήταν να χρη­σι­μο­ποι­ή­σου­με τις εκλο­γές για την ενί­σχυ­ση και την οικο­δό­μη­ση του Κόμ­μα­τος, χωρίς να παρα­πλα­νή­σου­με κανέ­ναν για μια απί­θα­νη είσο­δο στα θεσμι­κά όργανα.

Το απο­τέ­λε­σμα που επι­τεύ­χθη­κε είναι ακρι­βώς αυτό που περι­μέ­να­με. Είχα­με θέσει τον στό­χο των 100.000 ψήφων σε εθνι­κό επί­πε­δο. Ο στό­χος αυτός, αν και φτω­χός και αρχι­κός, μπο­ρού­με να πού­με — ακό­μα και σε δεδο­μέ­να που δεν είναι ακό­μη ορι­στι­κά — έχει επι­τευ­χθεί και ξεπεραστεί.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο