Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Βενεζουέλας: Καταγγέλλει τη δολοφονία μέλους της Κεντρικής Επιτροπής

Σε ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε σήμε­ρα το Πολι­τι­κό Γρα­φείο του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Βενε­ζου­έ­λας (PCV) καταγ­γέλ­λει τη δολο­φο­νία του μέλους της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής Λού­ις Φαχάρ­δο (φωτό). Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες που έδω­σε το κόμ­μα, ο Φαχάρ­δο δολο­φο­νή­θη­κε από αγνώ­στους την Τετάρ­τη το βρά­δυ κατά την επι­στρο­φή στο σπί­τι στην περιο­χή Λας Πάλ­μας της πολι­τεί­ας Μέριδα. 

«Ο σύντρο­φος Λουίς Φαχάρ­δο επέ­στρε­φε στο σπί­τι του με μοτο­συ­κλέ­τα, μαζί με το γαμπρό του. Δέχτη­καν ομο­βρο­ντία πυρο­βο­λι­σμών από κινού­με­νο όχη­μα με απο­τέ­λε­σμα να σκο­τω­θούν και οι δύο» σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση και προ­σθέ­τει πως «η Εθνι­κή Ηγε­σία του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας κατήγ­γει­λε ανα­ρίθ­μη­τες φορές τις απει­λές ενά­ντια στη ζωή του μαχη­τι­κού συντρό­φου μας Φαχάρ­δο, με τις αρχές να μην λαμ­βά­νουν τα ανα­γκαία μέτρα προστασίας». 

Το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας καθι­στά υπεύ­θυ­νους για τη δολο­φο­νία του Λ.Φαχάρδο τους γαιο­κτή­μο­νες της περιο­χής, μέλη της Αστυ­νο­μί­ας και διε­φθαρ­μέ­νους πολι­τι­κούς οι οποί­οι τον είχαν απει­λή­σει δημό­σια. Επί­σης, το κόμ­μα απαι­τεί από την κυβέρ­νη­ση να διε­ρευ­νη­θούν λεπτο­με­ρώς οι συν­θή­κες της δολο­φο­νί­ας και να τιμω­ρη­θούν παρα­δειγ­μα­τι­κά οι ένοχοι.

Σημειώ­νε­ται ότι ο Φαχάρ­δο είχε ανα­πτύ­ξει έντο­νη πολι­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα στο αγρο­τι­κό κίνη­μα της περιο­χής, στη­ρί­ζο­ντας στα­θε­ρά τα συμ­φέ­ρο­ντα της φτω­χής αγρο­τιάς ενά­ντια σε μεγα­λο­γαιο­κτή­μο­νες και οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που λυμαί­νο­νται την επαρ­χία της Μέριδα. 

Σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις εξέ­δω­σαν το ΚΚ Σου­η­δί­ας και το Γερ­μα­νι­κό ΚΚ.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚ Σουηδίας:

«Αργά χθες το βρά­δυ δολο­φο­νή­θη­κε το μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Βενε­ζου­έ­λας Louis Fajardo. Πυρο­βο­λή­θη­κε μέσα από ένα διερ­χό­με­νο αυτο­κί­νη­το στο δρό­μο για το σπί­τι του πάνω στο μηχα­νά­κι του. Παρά τις επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες απει­λές κατά της ζωής του φαί­νε­ται πως η αστυ­νο­μία της Βενε­ζου­έ­λας δεν είχε λάβει οποια­δή­πο­τε προ­στα­τευ­τι­κά μέτρα. Εκφρά­ζου­με όλη την υπο­στή­ρι­ξη μας στους κομ­μου­νι­στές της Βενε­ζου­έ­λας στον αγώ­να τους ενά­ντια στους εσω­τε­ρι­κούς και εξω­τε­ρι­κούς εχθρούς!»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο