Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Βρετανίας: Χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου για την απαγόρευση έκδοσης του Τζουλιάν Ασάνζ στις ΗΠΑ

Την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου που απέρ­ρι­ψε το αίτη­μα των ΗΠΑ για έκδο­ση του ιδρυ­τή των Wikileaks Τζου­λιάν Ασάνζ χαι­ρε­τί­ζει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Βρε­τα­νί­ας (CPB). Σε μήνυ­μα του ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του κόμ­μα­τος Ρόμπερτ Γκρί­φι­θς αναφέρει:

«Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα και όλοι οι υπο­στη­ρι­κτές της ερευ­νη­τι­κής δημο­σιο­γρα­φί­ας και των δημο­κρα­τι­κών ελευ­θε­ριών χαι­ρε­τί­ζου­με την από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου η οποία απα­γο­ρεύ­ει την έκδο­ση του Τζου­λιάν Ασάνζ στις Ηνω­μέ­νες Πολιτείες.

Δυστυ­χώς, το σκε­πτι­κό της από­φα­σης επι­κε­ντρώ­νε­ται σε ζητή­μα­τα υγεί­ας του κ. Ασανζ αντί να ενα­ντιω­θεί επί της αρχής στην αδί­στα­κτη προ­σπά­θεια των αρχών των ΗΠΑ να τον τιμω­ρή­σουν επει­δή απο­κά­λυ­ψε θηριω­δί­ες που διε­πρά­χθη­σαν από στρα­τιω­τι­κό προ­σω­πι­κό των ΗΠΑ και άλλους στη Μέση Ανα­το­λή, το Γκουα­ντά­να­μο και αλλού.

Οποια­δή­πο­τε έφε­ση κατά της απα­γό­ρευ­σης της έκδο­σης πρέ­πει να αντι­με­τω­πι­στεί με την απα­ξί­ω­ση που της πρέ­πει και ο Ασάνζ πρέ­πει να αφε­θεί ελεύ­θε­ρος από τις φυλα­κές άμεσα».

idcommunism.com

Η βρε­τα­νι­κή Δικαιο­σύ­νη απο­φά­σι­σε κατά της έκδο­σης Ασανζ στις ΗΠΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο