Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Ισραήλ- Χαντάς: «Ο Νετανιάχου μας σέρνει σε έναν επικίνδυνο πόλεμο που θα προξενήσει καταστροφή στους δύο λαούς»

Υπό το σύν­θη­μα «Στα­μα­τή­στε την φωτιά», μέλη και φίλοι του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ισρα­ήλ και της αρι­στε­ρής συμ­μα­χί­ας «Χαντάς» καλούν σε κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στην κλι­μά­κω­ση της επι­θε­τι­κό­τη­τας των ισραη­λι­νών ενό­πλων δυνά­με­ων και των βομ­βαρ­δι­σμών στη Γάζα.

Δια­μαρ­τυ­ρί­ες ενά­ντια στην φιλο­πό­λε­μη τακτι­κή της ακρο­δε­ξιάς κυβέρ­νη­σης Νετα­νιά­χου είχαν προ­γραμ­μα­τι­στεί για χθες το από­γευ­μα σε Τελ Αβίβ, Ιερου­σα­λήμ, Χάι­φα και άλλες πόλεις, ενώ ανά­λο­γες συγκε­ντρώ­σεις προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται για το Σαββατοκύριακο.

Σε ανα­κοί­νω­ση τους ανα­φέ­ρουν: «Η ακρο­δε­ξιά κυβέρ­νη­ση βάζει φωτιά στην Ιερου­σα­λή, τη Γάζα και το νότο, βομ­βαρ­δί­ζει την Γάζα σκο­τώ­νο­ντας αμά­χους και παι­διά και στέλ­νει τους ισραη­λι­νούς πολί­τες στα κατα­φύ­για. Χρη­σι­μο­ποιεί αστυ­νο­μι­κή και στρα­τιω­τι­κή βία ενά­ντια σε δια­δη­λω­τές. Σε μια απε­γνω­σμέ­νη προ­σπά­θεια να δια­τη­ρή­σει την εξου­σία, ο Νετα­νιά­χου μας σέρ­νει σε έναν επι­κίν­δυ­νο πόλε­μο που θα προ­ξε­νή­σει κατα­στρο­φή στους δύο λαούς. Ο πόλε­μος φέρ­νει μόνο περισ­σό­τε­ρους σκο­τω­μούς, βάσα­να και πόνο».

Και συνε­χί­ζει λέγο­ντας: «Απαι­τού­με να μπει ένα τέλος στην κλι­μά­κω­ση αυτή. Απαι­τού­με να μπει ένα τέλος στον πόλε­μο. Απαι­τού­με να μπει ένα τέλος στην κατο­χή, ένα τέλος στην πολιορ­κία της Γάζας και να δημιουρ­γη­θεί ένα Παλαι­στι­νια­κό κρά­τος, δίπλα σ’ αυτό του Ισρα­ήλ, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ».

Ισρα­ήλ: Συγκε­ντρώ­σεις σε Τελ Αβίβ, Ιερου­σα­λήμ και Χάι­φα ενά­ντια στην σφα­γή στη Γάζα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο