Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Ιταλίας: Ο καπιταλισμός κατέστρεψε το ποδόσφαιρο για να το μετατρέψει σε προϊόν

Συγ­χα­ρη­τή­ρια στους παί­κτες και το τεχνι­κό επι­τε­λείο της εθνι­κής ομά­δας ποδο­σφαί­ρου της χώρας για την κατά­κτη­ση του EURO 2020 δίνει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ιτα­λί­ας (Partito Comunista) με σχό­λιο του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

«Ολό­κλη­ρη η Ιτα­λία δικαί­ως πανη­γυ­ρί­ζει την μεγά­λη νίκη των Αζού­ρι, αλλά ακό­μη περισ­σό­τε­ρο οι Ιτα­λοί που ζουν στο εξω­τε­ρι­κό, που ανα­γκά­στη­καν να μετα­να­στεύ­σουν εξαι­τί­ας της αδια­φο­ρί­ας που επέ­δει­ξε η πολι­τι­κή τάξη της χώρας στην δημιουρ­γία θέσε­ων εργα­σί­ας», ανα­φέ­ρει το σχό­λιο του ΚΚ Ιτα­λί­ας υπεν­θυ­μί­ζο­ντας πόσο δημο­φι­λές και λαϊ­κό είναι το άθλη­μα του ποδοσφαίρου.

Υπεν­θυ­μί­ζει ότι το ποδό­σφαι­ρο παρα­μέ­νει το δημο­φι­λέ­στε­ρο άθλη­μα στην Ιτα­λία με την συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των παι­κτών της εθνι­κής ομά­δας να προ­έρ­χο­νται από εργα­τι­κές-λαϊ­κές οικογένειες.

Ωστό­σο, όπως υπο­γραμ­μί­ζει στο σχό­λιο του το ΚΚ Ιτα­λί­ας, στο πέρα­σμα των χρό­νων «ο καπι­τα­λι­σμός κατέ­στρε­ψε το πάθος του ποδο­σφαί­ρου και η αγο­ρά κατήρ­γη­σε σχε­δόν ολό­τε­λα τις “σημαί­ες”». Όπως και σε άλλες περι­πτώ­σεις, έτσι και στον αθλη­τι­σμό «οτι­δή­πο­τε είναι αυθε­ντι­κό ο καπι­τα­λι­σμός επι­χει­ρεί να το κατα­πιεί και να το μετα­τρέ­ψει σε προϊόν».

Θυμί­ζου­με ότι η Εθνι­κή Ιτα­λί­ας κατέ­κτη­σε χθες το Ευρω­παϊ­κό πρω­τά­θλη­μα ποδο­σφαί­ρου (Euro 2020) επι­κρα­τώ­ντας στην δια­δι­κα­σία των πέναλ­τι με 3–2 επί της Αγγλί­ας σε έναν αγώ­να που διε­ξή­χθη στο Γου­έ­μπλει του Λονδίνου.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο