Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Κούβας: «Η ζωή και αγωνιστική στάση του Μ.Θεοδωράκη αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές»

Σε μήνυ­μά του προς την ΚΕ του ΚΚΕ για τον θάνα­το του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Κού­βας αναφέρει:

«Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Ο Μίκης Θεο­δω­ρά­κης απε­βί­ω­σε και όλος ο κόσμος θρη­νεί μαζί με την Ελλά­δα για έναν από τους μεγα­λύ­τε­ρους μου­σι­κούς όλων των επο­χών. Θρη­νεί και η Κού­βα που πάντα είχε την αγω­νι­στι­κή του αλλη­λεγ­γύη. Ας ηχή­σει στη μνή­μη του το «Canto General!»”, ήταν το πρώ­το άμε­σο μήνυ­μα του Πρώ­του Γραμ­μα­τέα της ΚΕ του ΚΚ Κού­βας στο άκου­σμα της είδη­σης του θανά­του του.

Ο Μίκης ήταν ένας μεγά­λος φίλος της Κού­βας και φίλος του Κομα­ντ­νά­ντε Φιντέλ Κάστρο Ρους, υπήρ­ξε ιδρυ­τής του Ελλη­νο-Κου­βα­νι­κού Συν­δέ­σμου Φιλί­ας και πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για την απε­λευ­θέ­ρω­ση των Πέντε Κου­βα­νών Ηρώ­ων που κρα­τού­νταν άδι­κα στις φυλα­κές των ΗΠΑ.

Το έργο του και η κοι­νω­νι­κή του τοπο­θέ­τη­ση που κατα­γρά­φε­ται στη φρά­ση “θέλω να αφή­σω αυτόν το κόσμο ως κομ­μου­νι­στής”, τον καθι­στούν αθάνατο.

Ο χαμός της μου­σι­κής ιδιο­φυ­ΐ­ας και Έλλη­να δια­νο­ού­με­νου, τον οποίο ο κόσμος απο­χαι­ρε­τά σήμε­ρα, απο­τε­λεί σημα­ντι­κή απώ­λεια. Η ζωή του και η αγω­νι­στι­κή του στά­ση απο­τε­λούν πηγή έμπνευ­σης για τις σημε­ρι­νές και τις επό­με­νες γενιές.

Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο