Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Σουηδίας: Κάλεσμα σε Διαδικτυακό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς 

Για τους φίλους Σου­η­δούς που μένουν στην Ελλά­δα ή και αυτούς που γνω­ρί­ζουν Σου­η­δι­κά το ΚΚ Σου­η­δί­ας απευ­θύ­νει ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ για τον δια­δι­κτυα­κό εορ­τα­σμό της Πρω­το­μα­γιάς που οργανώνει. 

“Σε καλού­με να συμ­με­τέ­χεις στον δια­δι­κτυα­κό  εορ­τα­σμό της 1 Μάη. 

Το πρό­γραμ­μα περι­λαμ­βά­νει ομι­λί­ες και δυνα­τό­τη­τα συμ­με­το­χής σε διά­λο­γο, απαγ­γε­λί­ες, μου­σι­κό πρόγραμμα.

Το 2ωρο πρό­γραμ­μα αρχί­ζει στις 4 η ώρα το από­γευ­μα. Η σύν­δε­ση γίνε­ται από κομπιού­τερ στο www.join.me/skpstudier και πατάς ”join”

Από κινη­τό στο join.me πατάς “join a meeting” και γρά­φεις τον κωδι­κό skpstudier.

Ανα­κοί­νω­ση- Κάλεσμα.

“Δια­φο­ρε­τι­κές επο­χές δια­φο­ρε­τι­κές μέθο­δοι! Καλώς ορί­σα­τε στον δια­δι­κτυα­κό εορ­τα­σμό της 1 Μάη.

Η κρί­ση που περ­νά­με με αφορ­μή τον ιό κορό­να δεν είναι ένα και­νούρ­γιο είδος κρίσης. 

Ο καπι­τα­λι­σμός συστη­μα­τι­κά βρί­σκε­ται σε κρί­ση. Δεκά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι χάνουν τις δου­λειές τους και τα βάρη που ανα­λο­γούν στις επι­χει­ρή­σεις τα ανα­λαμ­βά­νει το κρά­τος δίνο­ντας επι­δό­μα­τα δισεκατομμυρίων.

Οι εργα­ζό­με­νοι αντί­θε­τα βλέ­πουν τους μισθούς τους να μειώ­νο­νται και ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρες μειώ­σεις και περιο­ρι­σμούς στο μέλλον. 

Ο εργα­ζό­με­νος λαός, η εργα­τι­κή τάξη, οι μικροί επι­χει­ρη­μα­τί­ες και οι αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, οι συντα­ξιού­χοι καλού­νται να σηκώ­σουν τα βάρη. 

Είναι πιο φανε­ρό από οποια­δή­πο­τε άλλη φορά πως το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα δεν μπο­ρεί να εγγυ­η­θεί μια εξα­σφα­λι­σμέ­νη ζωή για τον κόσμο της εργα­σί­ας. Η δυστυ­χία αυξά­νε­ται συνε­χώς και οι μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις με την βοή­θεια του κρά­τους θα ανα­κάμ­ψουν και θα αυξή­σουν την εκμε­τάλ­λευ­ση του λαού. 

Ο Σοσια­λι­σμός είναι πιο απα­ραί­τη­τος από ποτέ. Κάθε μέρα που περ­νά­ει αυξά­νε­ται η ψαλί­δα αυτού που έχου­με και αυτού που θα μπο­ρού­σα­με να έχου­με. Για να φτά­σου­με εκεί ο λαός πρέ­πει να εμπι­στευ­τεί την δύνα­μή του και την οργά­νω­σή του.

Ο Σοσια­λι­σμός είναι το μέλ­λον και η λαϊ­κή εξου­σία απα­ραί­τη­τη ώστε ο πλού­τος που παρά­γε­ται να είναι περιου­σία του λαού.

Ο καπι­τα­λι­σμός δεν έχει τίπο­τε άλλο να προ­σφέ­ρει παρά κρί­σεις, άστε­γους, μαζι­κή ανερ­γία και πολέμους. 

Αυτά και πολ­λά άλλα ανα­δει­κνύ­ου­με την 1 Μάη την διε­θνή ημέ­ρα της εργα­τι­κής τάξης”.

ΚΚ Σου­η­δί­ας. SKP

Επι­πρό­σθε­τα στη Στοκ­χόλ­μη θα γίνει μια σύντο­μη, λιτή και μικρή συγκέ­ντρω­ση από το ΚΚ Σου­η­δί­ας με την παρου­σία αντι­προ­σω­πεί­ας του ΚΚ Σου­η­δί­ας στο La Mano ( μνη­μείο για τους πεσό­ντες στον εμφύ­λιο της Ισπα­νί­ας) στις 11.00 το πρωί. Η ΚΟΒ Στοκ­χόλ­μης του ΚΚΕ θα παρε­βρε­θεί με αντι­προ­σω­πεία και θα κατα­θέ­σει λου­λού­δια. Θα γίνουν πολύ σύντο­μες ομι­λί­ες που θα προ­βλη­θού μετά στο διαδίκτυο.
Την κρί­ση να την πλη­ρώ­σει ο καπι­τα­λι­σμός και όχι η εργα­τι­κή τάξη, μας λέει το σύν­θη­μα στην αφίσα.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο