Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Τουρκίας: Απονέμει στον Δημήτρη Κουτσούμπα το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουφί»

Τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα θα βρα­βεύ­σει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Τουρ­κί­ας (TKP) με το βρα­βείο Φιλί­ας «Μου­στα­φά Σου­φί» (Mustafa Suphi Friendship Award).

Όπως ανα­φέ­ρει η ενη­με­ρω­τι­κή ιστο­σε­λί­δα SoL, το βρα­βείο θα απο­νε­μη­θεί στον Δ. Κου­τσού­μπα με αφορ­μή την συμπλή­ρω­ση 100 χρό­νων από την ίδρυ­ση του ΚΚ Τουρκίας.

Σε επι­στο­λή της η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του TKP ανα­φέ­ρει πως, ξεκι­νώ­ντας από φέτος, θα απο­νέ­μει κάθε χρό­νο το βρα­βείο Φιλί­ας «Μου­στα­φά Σου­φί» σε συντρό­φους και φίλους του Κόμματος.

Σημειώ­νε­ται ότι ο Μου­στα­φά Σου­φί, ιδρυ­τι­κό μέλος του Τουρ­κι­κού Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος, ήταν ανά­με­σα στους 15 κομ­μου­νι­στές που σφα­γιά­στη­καν στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα στις 29 Γενά­ρη του 1921, προ­σπα­θώ­ντας να δια­φύ­γουν από την αιμα­τη­ρή επί­θε­ση που είχε εξα­πο­λύ­σει εκεί­νη την περί­ο­δο η αστι­κή τάξη της Τουρ­κί­ας και οι μηχα­νι­σμοί της με στό­χο την εξο­λό­θρευ­ση του ΚΚΤ.

«Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του TKP απο­φά­σι­σε φέτος να απο­νεί­μει το βρα­βείο στον αξιο­σέ­βα­στο σύντρο­φο Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, Γενι­κό Γραμ­μα­τέα του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας, για την συνει­σφο­ρά του στον αγώ­να μας, στην βαθιά φιλία και επα­να­στα­τι­κή αλλη­λεγ­γύη. Ελπί­ζου­με πως το βρα­βείο αυτό θα ενι­σχύ­σει ακό­μη περαι­τέ­ρω τους ιστο­ρι­κούς δεσμούς μετα­ξύ των Κομ­μά­των μας και των λαών μας», ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων η επιστολή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο