Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Τουρκίας: Καταδικάζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της κυβέρνησης εναντίον γειτονικών χωρών

Σε ανα­κοί­νω­σή του το ΚΚ Τουρ­κί­ας (ΤΚΡ) κατα­δι­κά­ζει τις στρα­τιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις της τουρ­κι­κής κυβέρ­νη­σης σε εδά­φη άλλων χωρών, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι αυτές πραγ­μα­το­ποιού­νται από την Άγκυ­ρα «σε συνερ­γα­σία με τον ιμπε­ρια­λι­σμό και σύμ­φω­να με τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης που εκπροσωπεί».

Υπο­γραμ­μί­ζει ότι «η ασφά­λεια του λαού μας δεν μπο­ρεί να δια­φυ­λα­χθεί με τη διε­ξα­γω­γή στρα­τιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων στο έδα­φος γει­το­νι­κών χωρών, με το πρό­σχη­μα της άμυ­νας». Προ­σθέ­τει δε ότι η τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση τα προη­γού­με­να χρό­νια «άνοι­ξε τα σύνο­ρα της χώρας μας σε τζι­χα­ντι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες, με σκο­πό να επι­τε­θεί σε γει­το­νι­κές χώρες» και «σχη­μά­τι­σε “στρα­τούς” από τζι­χα­ντι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες στις περιο­χές που ελέγ­χει στα εδά­φη γει­το­νι­κών χωρών».

«Η εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης του AKP είναι ίδια με την εσω­τε­ρι­κή της», τονί­ζει το TKP, προ­σθέ­το­ντας ότι «η αστι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση δεν μπο­ρεί να προ­τεί­νει εναλ­λα­κτι­κές έξω από το πλαί­σιο που δια­μορ­φώ­νει το ΑΚΡ».

Σημειώ­νει ότι πηγή του προ­βλή­μα­τος «ασφά­λειας της χώρας μας» απο­τε­λεί «η κοι­νω­νι­κή τάξη πραγ­μά­των στην οποία ζού­με. Εκεί­νοι που διε­νερ­γούν πρά­ξεις τυφλής βίας, εκεί­νοι που δια­τάσ­σουν επι­χει­ρή­σεις σε εδά­φη γει­το­νι­κών χωρών και εκεί­νοι που αντλούν οφέ­λη από όλα αυτά, έχουν κοι­νή αφε­τη­ρία». Και κατα­λή­γει: «Για τον λαό μας μία είναι η διέ­ξο­δος: Να αντι­στα­θού­με το συντο­μό­τε­ρο δυνα­τόν και να βάλου­με τέλος σε αυτή την αιμα­τη­ρή κοι­νω­νι­κή τάξη πραγμάτων!».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο