Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Τουρκίας: Να πετάξουμε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό έξω απ’ τη χώρα μας!

Ανα­κοί­νω­ση εξέ­δω­σε το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρ­κί­ας (TKP) με αφορ­μή την όξυν­ση της αντι­πα­ρά­θε­σης μετα­ξύ Ουά­σινγ­κτον και Άγκυ­ρας, την πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης Τραμπ να επι­βάλ­λει αυστη­ρές κυρώ­σεις στην Τουρ­κία και τις απει­λές του Ερντο­γάν για αντί­ποι­να ενά­ντια στις ΗΠΑ. 

«Πρέ­πει να πετά­ξου­με τον αμε­ρι­κα­νι­κό ιμπε­ρια­λι­σμό έξω απ΄τη χώρα μας, μαζί με τις βάσεις του, τους στρα­τιώ­τες και τους συνερ­γά­τες του» ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση του ΤΚΡ και συνε­χί­ζει: «Τα μεγά­λα αφε­ντι­κά που είναι οι πραγ­μα­τι­κοί κυρί­αρ­χοι στην Τουρ­κία έχουν βαθιές σχέ­σεις με τις ΗΠΑ και τις άλλες δυτι­κές ιμπε­ρια­λι­στι­κές χώρες. Η στρα­τιω­τι­κή, οικο­νο­μι­κή και πολι­τι­κή δομή της Τουρ­κί­ας φτιά­χτη­κε πάνω σε αυτές τις σχέσεις». 

«Από τη μια πλευ­ρά- σημειώ­νει το ΚΚ Τουρ­κί­ας- ολό­κλη­ρη η οικο­νο­μία έχει παρα­δο­θεί στα διε­θνή μονο­πώ­λια και απ’ την άλλη υπάρ­χει συνε­χι­ζό­με­νη έντα­ση με τις ΗΠΑ ή τη Γερ­μα­νία (όπου) και στις δύο περι­πτώ­σεις είναι ο λαός που πλη­ρώ­νει το μάρ­μα­ρο. Ο εθνι­κι­σμός επι­στρα­τεύ­ε­ται για να καλύ­ψει αυτήν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και να προ­λά­βει το ξύπνη­μα του λαού, την ίδια ώρα που οι πολι­τι­κοί που έχουν μετα­τρέ­ψει την όμορ­φη χώρα μας σε παι­δι­κή χαρά των διε­θνών μονο­πω­λί­ων ανα­γά­γο­νται σε “ήρω­ες που υψώ­νουν ανά­στη­μα στις μεγά­λες δυνά­μεις”. Ο λαός μας δεν χρειά­ζε­ται ψευ­το­ή­ρω­ες. Ο λαός μας χρειά­ζε­ται να ξεση­κω­θεί και να παλέ­ψει για τα δικά του συμφέροντα». 

Ανα­φο­ρι­κά με την κρί­ση στις σχέ­σεις ΗΠΑ-Τουρ­κί­ας και τις απει­λές για κυρώ­σεις, η ανα­κοί­νω­ση επι­ση­μαί­νει πως «σε κάθε περί­πτω­ση, οι εργα­ζό­με­νοι, οι φτω­χοί αγρό­τες, οι μικρο­ε­παγ­γελ­μα­τί­ες είναι αυτοί που την πλη­ρώ­νουν. Οι καλές σχέ­σεις της Τουρ­κί­ας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν έχουν προ­σφέ­ρει τίπο­τε άλλο σε αυτή τη χώρα παρά μόνο πόνο, θάνα­το και υπερ-εκμετάλλευση». 

«Ο μόνος τρό­πος να αλλά­ξου­με το σκο­τει­νό αυτό τοπίο- ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση του ΤΚΡ- είναι να πάρου­με τη μοί­ρα μας και το μέλ­λο της χώρας στα χέρια μας. Δεν έχου­με άλλη επι­λο­γή από την οργά­νω­ση, την εντα­τι­κο­ποί­η­ση του αγώ­να και την ανα­τρο­πή των παρά­σι­των που ζουν στις πλά­τες μας, τα ντό­πια και ξένα αφε­ντι­κά, τους ρατσι­στές και τους εχθρούς του λαού». 

Και προ­σθέ­τει: «Μην πέφτε­τε θύμα­τα των ψεμά­των των πολι­τι­κών που τη μια είναι φίλοι με τις ΗΠΑ και την άλλη έρχο­νται σε αντι­πα­ρά­θε­ση μαζί της, ανα­λό­γως πως τους συμ­φέ­ρει. Δεν υπάρ­χει καλός ιμπε­ρια­λι­στής, καλός εκμε­ταλ­λευ­τής η τύραν­νος. Μην τους ακολουθείτε!». 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο