Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Τουρκίας: Τραγούδησαν τον «Μικρόκοσμο» του Θάνου Μικρούτσικου σε εκδήλωση στην Άγκυρα

Ο «Μικρό­κο­σμος», σε ποί­η­ση Ναζίμ Χικ­μέτ και μου­σι­κή Θάνου Μικρού­τσι­κου, ήταν ένα από τα τρα­γού­δια που ακού­στη­καν κατά τη διάρ­κεια μεγά­λης εκδή­λω­σης του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Τουρ­κί­ας (TKP) που έγι­νε στην Άγκυρα.

Στο καλ­λι­τε­χνι­κό μέρος της εκδή­λω­σης, η τρα­γου­δί­στρια Γκιουλ­τσάν Αλτάν (Gülcan Altan) ερμή­νευ­σε στα ελλη­νι­κά τον «Μικρό­κο­σμο», δεί­χνο­ντας πως η ποί­η­ση του Χικ­μέτ, αλλά και οι μονα­δι­κές μελω­δί­ες του αξέ­χα­στου Θάνου Μικρού­τσι­κου, ενώ­νουν τους λαούς στην κοι­νή τους πάλη για κοι­νω­νι­κή δικαιο­σύ­νη και έναν κόσμο χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση και πολέμους.

Το από­σπα­σμα του βίντεο είναι από την σελί­δα του ΚΚ Τουρ­κί­ας στο Facebook:

Boyun eğmeyen sanatçı Gülcan Altan dünya devrim ezgileriyle bizimle…#2020yiKazanmakİçin

Gepostet von Türkiye Komünist Partisi — TKP am Samstag, 4. Januar 2020

Η εκδή­λω­ση του TKP έλα­βε χώρα στην κατά­με­στη αίθου­σα του «Πολι­τι­στι­κού Κέντρου Ναζίμ Χικ­μέτ» στην Άγκυ­ρα, παρου­σία εκα­το­ντά­δων εργα­ζό­με­νων, μελών και υπο­στη­ρι­κτών του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμματος.

Στην εκδή­λω­ση παρα­βρέ­θη­κε και μίλη­σε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του TKP Κεμάλ Οκου­γιάν, ενώ στο τέλος οι παρι­στά­με­νοι τρα­γού­δη­σαν με υψω­μέ­νες τις γρο­θιές τη «Διε­θνή».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο