Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚE: «Τυμβωρυχία» η αναφορά του Τσίπρα στην Μακρόνησο

«Όσο αλή­θεια είναι ότι η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «προ­ο­δευ­τι­κές» αλλα­γές στο Σύνταγ­μα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ-Κίνη­μα Αλλα­γής, άλλο τόσο αλή­θεια είναι ότι η ανά­πτυ­ξη που υπό­σχε­ται ο κ. Τσί­πρας θα είναι «δίκαιη» και η έξο­δος από τα μνη­μό­νια «καθα­ρή», με τους εκα­το­ντά­δες ψηφι­σμέ­νους αντι­λαϊ­κούς νόμους να παρα­μέ­νουν και να ενι­σχύ­ο­νται», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­ση του ο Περισσός.

Επι­πλέ­ον, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας τονί­ζει «όσο για τις ανα­φο­ρές του πρω­θυ­πουρ­γού στη Μακρό­νη­σο, πρό­κει­ται για τη γνω­στή «τυμ­βω­ρυ­χία» του ΣΥΡΙΖΑ για να κρύ­ψει το αντι­λαϊ­κό του έργο, αλλά και το γεγο­νός ότι αυτές τις ημέ­ρες το Λαύ­ριο έμοια­ζε κατε­χό­με­νη περιο­χή από δυνά­μεις κατα­στο­λής, ενά­ντια στον “εχθρό λαό”».

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας με την ομι­λία του στο 12ο περι­φε­ρεια­κό συνέ­δριο που διορ­γα­νώ­θη­κε στο Λαύ­ριο,  υπο­σχέ­θη­κε μονι­μο­ποί­η­ση των επι­πτώ­σε­ων των μνη­μο­νί­ων σε λαϊ­κά εισο­δή­μα­τα και δικαιώματα

Δεν ανα­γνω­ρί­ζει η κυβέρ­νη­ση την ανά­γκη ανα­πλή­ρω­σης του χαμέ­νου εισο­δή­μα­τος των εργα­ζό­με­νων την περί­ο­δο των τριών μνη­μο­νί­ων μιας και η προ­τε­ραιό­τη­τά της είναι η διευ­κό­λυν­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που στη­ρί­ζε­ται στους χαμη­λούς μισθούς και αφαί­ρε­ση εργα­τι­κών δικαιω­μά­των. Με το πρό­σχη­μα να μην ξανα­πέ­σου­με στην κρί­ση ο Αλέ­ξης Τσί­πρας ανέ­φε­ρε πως «τώρα είναι η ώρα που πρέ­πει να σχε­διά­σου­με την επό­με­νη μέρα σε στέ­ρε­ες βάσεις να μην κάνουν τα λάθη του παρελ­θό­ντος» και για «να μην γυρί­σου­με στην Ελλά­δα του πριν το 2009». Έστει­λε σαφές μήνυ­μα προς αγο­ρές, δανει­στές και επεν­δυ­τές πως η κυβέρ­νη­σή του θα τηρή­σει τη δέσμευ­ση για τη συγκρό­τη­ση ενός ελλη­νι­κού προ­γράμ­μα­τος μέτρων που θα δια­τη­ρεί όλο το μνη­μο­νια­κό οπλο­στά­σιο υπέρ των επιχειρήσεων.

Ωστό­σο, για επι­κοι­νω­νια­κούς λόγους, ισχυ­ρί­στη­κε ότι τον Αύγου­στο «βγαί­νου­με καθα­ρά και ορι­στι­κά από τα μνη­μό­νια» όταν απο­μέ­νουν 88 προ­α­παι­τού­με­να προς υλο­ποί­η­σης και ακο­λου­θούν από το 2019 η νέα μεί­ω­ση των συντά­ξε­ων και του αφο­ρο­λό­γη­του ορί­ου υπό την αυστη­ρή επι­τή­ρη­ση της ΕΕ, πιθα­νά και του ΔΝΤ. Για τους ίδιους επι­κοι­νω­νια­κούς λόγους μίλη­σε και πάλι για «δίκαιη ανά­πτυ­ξη, τα οφέ­λη της οποί­ας θα μοι­ρά­ζο­νται δίκαια» επι­χει­ρώ­ντας να καλ­λιερ­γή­σει κλί­μα ανα­μο­νής στο λαό, στον οποίο μοι­ρά­ζο­νται τα χαρά­τσια της φοροεπιδρομής.

Οι επι­κοι­νω­νια­κές κορώ­νες του Αλέ­ξη Τσί­πρα περιε­λάμ­βα­ναν και την προ­σπά­θεια να φιλο­τε­χνη­θεί το «αρι­στε­ρό προ­φίλ» μιας αντι­λαϊ­κής κυβέρ­νη­σης με ανα­φο­ρές στο Λαύ­ριο, το οποίο χαρα­κτή­ρι­σε σύμ­βο­λο των αγώ­νων της εργα­τι­κής τάξης και τη Μακρό­νη­σο που την απο­κά­λε­σε σύγ­χρο­νο μνη­μείο των αγώ­νων του λαού μας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο