Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλείνουν τα σύνορα για τους Σέρβους από αύριο έως 15 Ιουλίου

Κλει­στά θα είναι τα σύνο­ρα Ελλά­δας από τη Δευ­τέ­ρα 6 Ιού­λη για τους υπη­κό­ους της Σερ­βί­ας λόγω του κορο­νοϊ­ού, όπως ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα Κυρια­κή η ανα­πλη­ρώ­τρια κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος η Αρι­στο­τε­λία Πελώνη.

Σε δήλω­ση ανα­φέ­ρει πως «με βάση την ανά­λυ­ση των επι­δη­μιο­λο­γι­κών δεδο­μέ­νων απο­φα­σί­στη­κε η ανα­στο­λή, από τη Δευ­τέ­ρα, 06/07/2020, ώρα 06.00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρό­σβα­σης υπη­κό­ων της Σερ­βί­ας στην Ελλά­δα, από όλα, ανε­ξαι­ρέ­τως, τα σημεία εισό­δου. Μόνη εξαί­ρε­ση οι ουσιώ­δεις λόγοι διέλευσης».

Η είδη­ση επι­βε­βαιώ­νε­ται και από την κυβέρ­νη­ση της Σερ­βί­ας. Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Σερ­βί­ας Ίβι­τσα Ντά­τσιτς δήλω­σε στο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων «Ταν­γιούγκ» ότι από αύριο στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλά­δα κλεί­νει τα σύνο­ρα για τους πολί­τες της Σερ­βί­ας. Ανέ­φε­ρε ότι «το γρα­φείο του Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη ενη­μέ­ρω­σε την πρε­σβεία της Σερ­βί­ας στην Αθή­να ότι η Ελλά­δα θα κλεί­σει από αύριο τα σύνο­ρα της για τους πολί­τες της Σερ­βί­ας εκτός από εξαι­ρε­τι­κές περι­πτώ­σεις που θα υπάρ­χει ειδι­κή άδεια».

Επί­σης, ο υπουρ­γός Εμπο­ρί­ου και Του­ρι­σμού Ράσιμ Λιά­γιτς δήλω­σε στο ιδιω­τι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλά­δα κλεί­νει τα σύνο­ρα εξαι­τί­ας της επι­δη­μιο­λο­γι­κής κατά­στα­σης στη Σερ­βία και με δεδο­μέ­νο ότι βρέ­θη­καν θετι­κοί στον κορο­νο­ϊό πολ­λοί Σέρ­βοι τουρίστες».

Σερ­βία – Covid19: Επι­δει­νώ­νε­ται η κατά­στα­ση – Το στά­διο «Arena» μετα­τρέ­πε­ται σε νοσοκομείο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο