Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλείνουν όλα τα σχολεία λόγω κοροναϊού

Την ανα­στο­λή της λει­τουρ­γί­ας όλων των εκπαι­δευ­τι­κών ιδρυ­μά­των της χώρας, όλων των βαθ­μί­δων (από βρε­φο­νη­πια­κούς σταθ­μούς έως πανε­πι­στή­μια), για 14 ημέ­ρες ανα­κοί­νω­σε το από­γευ­μα της Τρί­της ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Βασί­λης Κικίλιας.

Ο υπουρ­γός Υγεί­ας, έκα­νε λόγο για προ­λη­πτι­κό μέτρο, που έχει ως στό­χο τη μεί­ω­ση της δια­σπο­ράς του κορω­νοϊ­ού και, παράλ­λη­λα, τόνι­σε πως θα υπάρ­ξει ειδι­κή μέρι­μνα τόσο για τους εργα­ζό­με­νους γονείς όσο και τις επι­χει­ρή­σεις που πλήττονται.

Τέλος, ο κ. Κικί­λιας ζήτη­σε να επι­δεί­ξουν όλοι υπευθυνότητα.

«Το έκτα­κτο αυτό μέτρο λαμ­βά­νε­ται για προ­λη­πτι­κούς λόγους, με στό­χο τη μεί­ω­ση της δια­σπο­ράς του ιού στην κοι­νό­τη­τα. Προ­βλέ­πε­ται ειδι­κή μέρι­μνα για τους εργα­ζό­με­νους γονείς των ανή­λι­κων μαθη­τών, καθώς και για τις επι­χει­ρή­σεις που πλήτ­το­νται λόγω του κορω­νοϊ­ού. Σας καλώ να επι­δεί­ξου­με όλοι ατο­μι­κή υπευ­θυ­νό­τη­τα και ειδι­κά οι γονείς να περιο­ρί­σουν τα παι­διά, αφού το μέτρο αυτό στο­χεύ­ει απο­κλει­στι­κά στον περιο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς της νόσου. Είναι η στιγ­μή που πρέ­πει να επι­δεί­ξου­με όλοι ατο­μι­κή υπε­θυ­νό­τη­τα» ήταν η πλή­ρως δήλω­ση του υπουργού.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, νωρί­τε­ρα την Τρί­τη, ανα­κοι­νώ­θη­καν ακό­μη πέντε κρού­σμα­τα του ιού στην Ελλά­δα, αυξά­νο­ντας τον συνο­λι­κό αριθ­μό σε 89. Οι τέσ­σε­ρις είναι στε­νές επα­φές των ήδη επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των και ο ένας, εισα­γό­με­νο περι­στα­τι­κό από Λονδίνο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο