Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλειστά τα καταστήματα εστίασης, στάσεις εργασίας τα εμπορομάγαζα

Σε κλεί­σι­μο των κατα­στη­μά­των εστί­α­σης σήμε­ρα καλούν τους επαγ­γελ­μα­τί­ες οι φορείς του κλάδου.

Οι κατα­στη­μα­τάρ­χες με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Αρνού­μα­στε να γίνου­με χωρο­φύ­λα­κες» πραγ­μα­το­ποιούν κατά τόπους συλ­λα­λη­τή­ρια και άλλες αγω­νι­στι­κές δρά­σεις, ενώ στά­σεις εργα­σί­ας πραγ­μα­το­ποιούν και φορείς του εμπο­ρί­ου, οργα­νώ­νο­ντας από κοι­νού κινητοποιήσεις.

Στην Αθή­να θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συγκέ­ντρω­ση στις 10 π.μ. στο Σύνταγ­μα, ενώ ανά­λο­γες κινη­το­ποι­ή­σεις οργα­νώ­νο­νται σε μια σει­ρά από πόλεις.

Οι επαγ­γελ­μα­τί­ες του χώρου της εστί­α­σης μετα­ξύ άλλων διεκδικούν:

Επι­πρό­σθε­τη οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη. Να στα­μα­τή­σουν τα εξο­ντω­τι­κά πρό­στι­μα. Δωρε­άν μαζι­κά επα­να­λαμ­βα­νό­με­να τεστ, επί­δο­μα ειδι­κού σκο­πού για όσους νοσούν ή μπαί­νουν σε καρα­ντί­να, δια­γρα­φή των χρε­ών της επι­στρε­πτέ­ας προ­κα­τα­βο­λής στο 100% για όσους επαγ­γελ­μα­τί­ες έχουν ετή­σιο ατο­μι­κό εισό­δη­μα μέχρι 12.000 ευρώ, απαλ­λα­γή και ανα­δρο­μι­κή επι­στρο­φή δημο­τι­κών τελών για τους μήνες των περιο­ρι­στι­κών μέτρων, κρα­τι­κή επι­δό­τη­ση για την πλή­ρη κάλυ­ψη των αυξή­σε­ων στα τιμο­λό­για του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, καμία δια­κο­πή, δια­γρα­φή χρε­ών που δημιουρ­γή­θη­καν κατά τη διάρ­κεια της καρα­ντί­νας κ.ά.

Επί­σης, θωρά­κι­ση τώρα του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, μέτρα προ­στα­σί­ας σε μεγά­λους χώρους δου­λειάς, στα σχο­λεία και τα Μέσα Μαζι­κής Μεταφοράς.

Στάση εργασίας από την ΟΒΣΑ

Την κινη­το­ποί­η­ση στη­ρί­ζουν η Ομο­σπον­δία Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής και ο Σύλ­λο­γος Επαγ­γελ­μα­τιών και Βιο­τε­χνών Αθή­νας, που σήμε­ρα καλούν σε στά­ση εργα­σί­ας όλων των υπό­λοι­πων επαγ­γελ­μα­τι­κών κλά­δων από το πρωί μέχρι τις 12 μ., και συμ­με­το­χή στη συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγμα.

Απο­φά­σεις συμ­με­το­χής έχουν επί­σης πάρει οι Ενώ­σεις ΕΒΕ: Και­σα­ρια­νής, Καλ­λι­θέ­ας, Αχαρ­νών, Περι­στε­ρί­ου, Αγ. Δημη­τρί­ου, Μετα­μόρ­φω­σης, Ν. Ιωνί­ας, Χαϊ­δα­ρί­ου, Α. Λιο­σί­ων — Ζεφυ­ρί­ου, Ηρακλείου.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο