Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλειστή και η Κόκκινη Πλατεία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς

Πάνε οι παλιοί καλοί και­ροί: Η Κόκ­κι­νη Πλα­τεία θα παρα­μεί­νει κλει­στή το βρά­δυ της Πρω­το­χρο­νιάς, και δεν θα υπάρ­χει πρό­σβα­ση σ’ αυτή από τις 5 το από­γευ­μα της 31ης Δεκεμ­βρί­ου 2021 έως τις 7 το πρωί της 1ης Ιανουα­ρί­ου 2022, όπως ανα­κοί­νω­σε η Διεύ­θυν­ση Περι­φε­ρεια­κής Ασφά­λειας και Κατα­πο­λέ­μη­σης της Δια­φθο­ράς της πόλης της Μόσχας και η ρωσι­κή αστυνομία.

«Λουκέτο» στην Κόκκινη Πλατεία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς βάζουν οι περιορισμοί για την διασπορά της πανδημίας στη Ρωσία.

Στην ανα­κοί­νω­ση της Διεύ­θυν­σης Περι­φε­ρεια­κής Ασφα­λεί­ας της ρωσι­κής πρω­τεύ­ου­σας ανα­φέ­ρε­ται ότι, προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λι­στεί η δημό­σια τάξη και η ασφά­λεια των πολι­τών κατά τη διάρ­κεια των εορ­τών της Πρω­το­χρο­νιάς, προ­γραμ­μα­τί­στη­καν μέτρα ελέγ­χου και πρό­λη­ψης. Σε αυτές θα συμ­με­τά­σχουν εκπρό­σω­ποι της αστυ­νο­μί­ας, άλλων υπη­ρε­σιών επι­βο­λής του νόμου, καθώς και λαϊ­κοί πολιτοφύλακες.

 

Σαν σήμερα 30 ΔΕΚ 1922 σχηματίζεται η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών — ΕΣΣΔ СОЮЗ СОВЕТСКИХ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИХ РЕСПУБЛИК ‑CCCP

Η ΕΣΣΔ υπήρ­ξε η μεγά­λη εκεί­νη δύνα­μη ανά­σχε­σης του ιμπε­ρια­λι­σμού, το στή­ριγ­μα των φτω­χών και κατα­πιε­σμέ­νων λαών, στά­θη­κε στο πλευ­ρό όλων των εθνι­κο­α­πε­λευ­θε­ρω­τι­κών — αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κών και επα­να­στα­τι­κών κινη­μά­των, υπήρ­ξε ο βασι­κός αιμο­δό­της της Ανθρω­πό­τη­τας ενά­ντια στις ορδές του ναζι­σμού και του φασισμού.
Στις μέρες μας, η αξία της δημιουρ­γί­ας και της ύπαρ­ξης της ΕΣΣΔ , όσο κι αν φαί­νε­ται παρά­δο­ξο, προ­κύ­πτει ακό­μα πιο ανά­γλυ­φα από το γεγο­νός ότι η Σοβιε­τι­κή Ενω­ση δεν υπάρ­χει πια. Πρό­κει­ται για μια αλή­θεια, που παρά τον αντι­κομ­μου­νι­στι­κό βομ­βαρ­δι­σμό και την 30+ετή πλύ­ση εγκε­φά­λου, οι εργα­ζό­με­νοι, ανε­ξαρ­τή­τως των ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κών τους αντι­λή­ψε­ων, την αντι­λαμ­βά­νο­νται και την αναγνωρίζουν.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο