Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε κατασκήνωση Ουκρανών προσφύγων στη Ραφήνα

Οικο­γέ­νειες Ουκρα­νών προ­σφύ­γων, ομο­γε­νών και άλλων, από την περιο­χή της Μαριού­πο­λης, του Σαρ­τα­νά και των γύρω περιο­χών που ξερι­ζώ­θη­καν από τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και φιλο­ξε­νού­νται στις εγκα­τα­στά­σεις των κατα­σκη­νώ­σε­ων του Δήμου Ζωγρά­φου στη Ραφή­να επι­σκέ­φτη­κε το πρωί της Πέμ­πτης 24 Μάρ­τη κλι­μά­κιο του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής το μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τή του Κόμ­μα­τος Γιάν­νη Γκιό­κα. Στο κλι­μά­κιο συμ­με­τεί­χε ακό­μα η Κατε­ρί­να Γερά­κη, υπεύ­θυ­νη της Δια­τμη­μα­τι­κής Επι­τρο­πής της ΚΕ του ΚΚΕ για τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες και ο Χρή­στος Τσα­λα­πα­τά­νης, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Ραφή­νας με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Το κλι­μά­κιο του ΚΚΕ είχε την ευκαι­ρία να συνο­μι­λή­σει με τις οικο­γέ­νειές, να ενη­με­ρω­θεί για τα όσα τρα­γι­κά έζη­σαν και για το δύσκο­λο δρο­μο­λό­γιο του ερχο­μού στην Ελλά­δα, τις συν­θή­κες δια­βί­ω­σης και τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν δύο σχε­δόν εβδο­μά­δες μετά την εγκα­τά­στα­σή τους.

Εικο­σι­πέ­ντε άτο­μα, κυρί­ως γυναί­κες και παι­διά, φιλο­ξε­νού­νται αυτή τη στιγ­μή στην κατα­σκή­νω­ση, με την αγω­νία έκδη­λη στη συζή­τη­ση για όλους τους δικούς τους που έμει­ναν πίσω, ενώ ο αριθ­μός ανα­μέ­νε­ται να μεγα­λώ­σει πολύ περισ­σό­τε­ρο τις επό­με­νες μέρες.

Μετέ­φε­ραν στο κλι­μά­κιο του ΚΚΕ τις ευχα­ρι­στί­ες τους για τη γνή­σια λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη η οποία εκφρά­στη­κε από την πρώ­τη στιγ­μή, όπως αυτή που μετέ­φε­ρε το κλι­μά­κιο του Κόμ­μα­τος κατά την επί­σκε­ψη, προ­σφέ­ρο­ντας μερι­κά κερά­σμα­τα για τα παιδιά.

Παράλ­λη­λα, από τη συζή­τη­ση ανα­δεί­χθη­κε και εκεί­νο που τόνι­σε ο Γιάν­νης Γκιό­κας, ότι η αλλη­λεγ­γύη δεν αρκεί από μόνη της, αλλά χρειά­ζε­ται με κρα­τι­κή ευθύ­νη να παρ­θούν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα και να λυθούν άμε­σα όλα τα γρα­φειο­κρα­τι­κά και άλλα εμπό­δια για τη φιλο­ξε­νία των προ­σφύ­γων μέσα σε ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες, την πλή­ρη υγειο­νο­μι­κή κάλυ­ψή τους, την εκπαί­δευ­ση των προ­σφυ­γό­που­λων και συνο­λι­κά την κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών τους,

Ο Γ. Γκιό­κας επι­σή­μα­νε ότι το ΚΚΕ θα μετα­φέ­ρει μέσα και έξω από τη Βου­λή τα αιτή­μα­τα αυτά και θα κάνει ό,τι περ­νά­ει από το χέρι του για να δοθούν λύσεις.

Ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ μετέ­φε­ρε ακό­μα τις θέσεις του Κόμ­μα­τος για τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, για το πώς Ρωσία και ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση «λύνουν τις δια­φο­ρές τους» για τη μοι­ρα­σιά της λεί­ας με θύμα­τα τους λαούς.

Στους πρό­σφυ­γες εξάλ­λου μοι­ρά­στη­κε η Από­φα­ση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία,  μετα­φρα­σμέ­νη στα ρωσι­κά που απο­τε­λούν και τη βασι­κή γλώσ­σα των περισ­σό­τε­ρων προσφύγων.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο