Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση: Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ αναγνώρισε τη Ρωσία ως «κράτος-τρομοκράτη»!

«Λάδι» στη φωτιά της ιμπε­ρια­λι­στι­κής σύγκρου­σης έρι­ξε η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Συνέ­λευ­ση του ΝΑΤΟ χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας επί­ση­μα τη Ρωσι­κή Ομο­σπον­δία ως κρά­τος τρομοκράτη.

Την ανα­κοί­νω­ση πραγ­μα­το­ποί­η­σε ο επι­κε­φα­λής της μόνι­μης αντι­προ­σω­πεί­ας της Ουκρα­νί­ας στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Συνέ­λευ­ση του ΝΑΤΟ και βου­λευ­τής του κόμ­μα­τος «Υπη­ρέ­της του Λαού» Γιε­γκόρ Τσέρ­νεφ, με ανάρ­τη­ση του στο Facebook, μετα­δί­δει το ουκρα­νι­κό ειδη­σε­ο­γρα­φι­κό πρα­κτο­ρείο Ukrinform.

«Σήμε­ρα θα εγκρί­νου­με ψήφι­σμα, το οποίο καλεί όλους τους συμ­μά­χους να ορί­σουν με σαφή­νεια ότι η Ρωσι­κή Ομο­σπον­δία και το ισχύ­ον της καθε­στώς δρουν ως τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση», δήλω­σε ο πρό­ε­δρος της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής συνέ­λευ­σης του ΝΑΤΟ Τζέ­ρι Κόνο­λι πριν από την έναρ­ξη της ψηφοφορίας.

Το ψήφι­σμα εγκρί­θη­κε ομόφωνα.

Πρό­σφα­τα η Λετο­νία και η Εσθο­νία ανα­γνώ­ρι­σαν την Ρωσία χώρα ‑χορη­γό της τρο­μο­κρα­τί­ας. Η Γερου­σία της Πολω­νί­ας και η Βου­λή της Τσε­χί­ας επί­σης ψήφι­σαν από­φα­ση με την οποία ανα­γνω­ρί­ζουν την κυβέρ­νη­ση της Ρωσί­ας ως καθε­στώς τρομοκρατίας.

Επί­σης η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Συνέ­λευ­ση του Συμ­βου­λί­ου της Ευρώ­πης (ΚΣΣΕ) έχει ανα­γνω­ρί­σει την Ρωσία ως χώρα με καθε­στώς τρομοκρατίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο