Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλινική στο Αττικόν με πολλά κρούσματα στο προσωπικό μετατράπηκε σε Covid (!) με άρρωστο προσωπικό!

Κάθε ημέ­ρα γεμί­ζει ένα μεσαίο νοσο­κο­μείο με ασθε­νείς Covid είπε σήμε­ρα ο Βασί­λης Κικί­λιας και αφού επα­νέ­λα­βε τα μαθη­μα­τι­κά της κυβέρ­νη­σης περί αύξη­σης των κλι­νών ΜΕΘ στα νοσο­κο­μεία, απηύ­θυ­νε κάλε­σμα στους ιδιώ­τες για­τρούς να στη­ρί­ξουν το σύστη­μα υγείας.

Τις τελευ­ταί­ες 10 ημέ­ρες στα νοσο­κο­μεία της επι­κρά­τειας κατα­γρά­φη­καν 3.664 εισα­γω­γές για περι­στα­τι­κά που αφο­ρούν σε Covid-19. Μόνο χθες, 9 Μαρ­τί­ου, οι εισα­γω­γές νέων ασθε­νών Covid-19 στα νοσο­κο­μεία της επι­κρά­τειας ήταν 443 (με ημε­ρή­σια μετα­βο­λή +13.59%). Ο μέσος όρος εισα­γω­γών του επτα­ή­με­ρου είναι 389 ασθενείς

Ακό­μη και αυτή την κρί­σι­μη ώρα η κυβέρ­νη­ση αρνεί­ται να προ­χω­ρή­σει στην επί­τα­ξη των πέντε μεγά­λων ιδιω­τι­κών νοσο­κο­μεί­ων της Αττι­κής και να τα εντά­ξει μαζί με το προ­σω­πι­κό τους στην καθη­με­ρι­νή εφη­με­ρία, ώστε να υπάρ­ξει ουσια­στι­κή αποσυμπίεση.

Στο «Αττι­κόν», κατά τη διάρ­κεια της τελευ­ταί­ας εφη­με­ρί­ας το νοσο­κο­μείο είχε 600 προ­σε­λεύ­σεις, εκ των οποί­ων του­λά­χι­στον τα 350 περι­στα­τι­κά απευ­θύν­θη­καν για ασθέ­νειες πλην του κορο­νοϊ­ού. Ωστό­σο με από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης, που κόπτε­ται τάχα για «την προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας», οι Ορθο­πε­δι­κή, Νευ­ρο­χει­ρουρ­γι­κή, Χει­ρουρ­γι­κή, Αγγειο­χει­ρουρ­γι­κή, ΩΡΛ — Δερ­μα­το­λο­γι­κή, Παθο­λο­γι­κές Κλι­νι­κές, η Μονά­δα Λοι­μώ­ξε­ων και η Βρα­χεί­ας Νοση­λεί­ας έχουν μετα­τρα­πεί σε Covid, με πλη­ρό­τη­τα που ξεπερ­νά το 100%.

Μια Πνευ­μο­νο­λο­γι­κή Κλι­νι­κή είναι σε καρα­ντί­να και στις υπό­λοι­πες τέσ­σε­ρις υπάρ­χουν θάλα­μοι με ασθε­νείς σε καρα­ντί­να και 10 ράν­τζα απέ­ξω. Τις τελευ­ταί­ες δέκα μέρες μεγά­λη δια­σπο­ρά σε ασθε­νείς και προ­σω­πι­κό δια­πι­στώ­νε­ται και σε μια από τις Παθο­λο­γι­κές, όπου σχε­δόν το 90% του προ­σω­πι­κού νοσεί και το «μέτρο» που πάρ­θη­κε είναι: «Επει­δή είχε πολ­λά θετι­κά περι­στα­τι­κά μετα­τρά­πη­κε κι αυτή σε Covid» (!) με άρρω­στο προσωπικό!

Παρά τις μετα­τρο­πές στο «Αττι­κόν», λόγω της έλλει­ψης κρε­βα­τιών Covid τα θετι­κά περι­στα­τι­κά καθυ­στε­ρούν πάρα πολύ, μπο­ρεί και ένα 24ωρο, να μετα­φερ­θούν σε κλι­νι­κή, αυξά­νο­ντας τον κίν­δυ­νο παρα­πέ­ρα δια­σπο­ράς! Ακό­μη και δια­σω­λη­νω­μέ­νος Covid ασθε­νής παρέ­μει­νε σε κοι­νό θάλα­μο 12 ώρες, ενώ δια­σω­λη­νω­μέ­νοι σε κοι­νούς θαλά­μους υπάρ­χουν σε όλο το νοσο­κο­μείο κι απ’ έξω ράντζα.

Στον «Ευαγ­γε­λι­σμό», που είχε γενι­κή εφη­με­ρία, μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρ­της, σημειώ­θη­κε 100% πλη­ρό­τη­τα στις απλές κλί­νες Covid, ενώ το νοσο­κο­μείο έμει­νε με δύο κλί­νες ΜΕΘ κενές. Στο «Γεν­νη­μά­τας» 10 ασθε­νείς με Covid ήταν δια­σω­λη­νω­μέ­νοι νωρί­τε­ρα και περί­με­ναν ΜΕΘ, οι 4 εκ των οποί­ων από χτες το πρωί.

 

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο