Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Κλώτσησε» την τύχη του ο ΠΑΟΚ και απομάκρυνε την πρόκριση

Ηττα που τον φέρ­νει σε θέση αου­τσάϊ­ντερ και όχι φαβο­ρί, δέχτη­κε ο ΠΑΟΚ σήμε­ρα στην Τού­μπα από την Κοπεγ­χά­γη με 1–2 και την αρνη­τι­κή του αυτή εμφά­νι­ση απο­μά­κρυ­νε την προ­ο­πτι­κή της πρό­κρι­σης για την συνέ­χεια της διορ­γά­νω­σης. Ο Δικέ­φα­λος παρά το καλό ξεκί­νη­μα του είχε χτυ­πη­τές αδυ­να­μί­ες και δεν έπει­σε για τις δυνα­τό­τη­τες του, αν και έχα­σε πλή­θος ευκαι­ριών για να πάρει έστω τον ένα και πολύ­τι­μο βαθ­μό της ισοπαλίας.

Από το 7′ ο ΠΑΟΚ πήρε το προ­βά­δι­σμα στο σκορ με γκολ του Αντρ. Ζίφ­κο­βιτς που πλά­σα­ρε στην άδεια εστία την μπά­λα μετά από τυφλή ασίστ του Σφι­ντέρ­σκι ο οποί­ος δεν μπό­ρε­σε να σκο­ρά­ρει αλλά βρή­κε την μπά­λα μετά από σέντρα του Μπί­σε­σβαρ τόσο, όσο για να φτά­σει αυτή στον Σέρ­βο σκόρερ.

Μετά το γκολ η Κοπεγ­χά­γη ανέ­βα­σε τους ρυθ­μούς της πλη­σί­α­σε στην εστία του Πασχα­λά­κη και στο 13′ έχα­σε μονα­δι­κή ευκαι­ρία για την ισο­φά­ρι­ση όταν από λάθος του Κούρ­τιτς ο Μπό­βινγκ βρέ­θη­κε μόνος του απέ­να­ντι στην ελλη­νι­κή εστία αλλά αστό­χη­σε από ιδα­νι­κή θέση για το 1–1.

Η ισο­φά­ρι­ση όμως ήταν θέμα χρό­νου για να έρθει. Στο 34΄συνέβη αυτό, με γκολ του Πίτερ Ανκερ­σεν από κοντά με σουτ, σε μια φάση που έμοια­ζε σαν επι­θε­τι­κή προ­σπά­θεια στο μπά­σκετ. Η επί­θε­ση των Δανών από αρι­στε­ρά “κύκλω­σε” την άμυ­να του ΠΑΟΚ και αφού δεν μπό­ρε­σε κανείς να ανα­κό­ψει την συνο­λι­κή προ­σπά­θεια των φιλο­ξε­νού­με­νων ο πλά­γιος αμυ­ντι­κός την έστει­λε στα δίχτυα του Δικε­φά­λου, μετά από ασίστ του Ντικς.

Ως την λήξη του ημι­χρό­νου οι δυο ομά­δες συνέ­χι­σαν να παί­ζουν επι­θε­τι­κό ποδό­σφαι­ρο καθώς η νίκη ήταν το επι­ζη­τού­με­νος και για τους δυο, με τον ΠΑΟΚ να μην απο­φεύ­γει αμυ­ντι­κά λάθη απέ­να­ντι σε μια ομά­δα που έδει­χνε αρετές.

Στο 45΄ ο ΠΑΟΚ πλη­σί­α­σε κοντά σε δεύ­τε­ρο γκολ αλλά από το φάουλ του Μπί­σε­σβαρ η μπά­λα ανα­πή­δη­σε μπρος από τον Σβαμπ και τον Δανό γκολ­κί­περ και εξο­στρα­κί­στη­κε στο ορι­ζό­ντιο δοκά­ρι της Κοπεγχάγης.

Με το ξεκί­νη­μα της επα­νά­λη­ψης η Κοπεγ­χά­γη έκα­νε την ανα­τρο­πή με το δεύ­τε­ρο της γκολ. Η φάση στο 50′ ξεκί­νη­σε από τυφλή από­κρου­ση της μπά­λας από την πλά­τη του Βιεϊ­ρί­νια, την κατο­χή κέρ­δι­σε ο Ντικς που έδω­σε την ευκαι­ρία με δεύ­τε­ρη ασίστ να τρο­φο­δο­τή­σει τον Πεπ Μπιέλ ο οποί­ος με σουτ παρα­βί­α­σε την εστία του Πασχα­λά­κη για το 1–2.

Η ομά­δα της Θεσ­σα­λο­νί­κης χωρίς ταχύ­τη­τα και γρή­γο­ρες αντι­δρά­σεις σε κέντρο και άμυ­να, βρέ­θη­κε αρκε­τές φορές εκτε­θει­μέ­νη από μια ομά­δα με αθλη­τι­κό προ­φίλ και καλύ­τε­ρο ρυθ­μό. Μάλι­στα ορι­σμέ­νοι από τους παί­κτες των Θεσ­σα­λο­νι­κέ­ων έδει­χναν κου­ρα­σμέ­νοι πριν ακό­μα από την λήξη του ημιχρόνου.

Οι καλές ευκαι­ρί­ες που έχα­σαν στην εξέ­λι­ξη του δεύ­τε­ρου μέρους οι Κούρ­τιτς, Ελ Καντου­ρί και Μπί­σε­σβαρ έδει­ξαν πως ο Δικέ­φα­λος είχε σφυγ­μό αλλά το ζητού­με­νο ήταν το γκολ που δεν έρχο­νταν. Μάλι­στα όσο ο χρό­νος κυλού­σε τόσο αύξα­νε και η νευ­ρι­κό­τη­τα στις τάξεις του γηπε­δού­χου ΠΑΟΚ με τους Δανούς να απο­δύ­ο­νται σε παι­χνί­δι σκο­πι­μό­τη­τας για να δια­τη­ρή­σουν το υπέρ αυτών 1–2. Η νευ­ρι­κό­τη­τα στον αγω­νι­στι­κό χώρο και η έντα­ση ήταν φυσι­κό επα­κό­λου­θο και στο 93΄ απο­βλή­θη­κε με απευ­θεί­ας κόκ­κι­νη κάρ­τα ο Μιχαη­λί­δης καθώς με το κεφά­λι χτύ­πη­σε αντί­πα­λο για να ολο­κλη­ρω­θεί μετά από λίγο η ανα­μέ­τρη­ση με μια δύσκο­λη βρα­διά για τον­ΠΑ­ΟΚ που έκα­νε σε ένα ακό­μα εντός έδρας παι­χνί­δι τα εύκο­λα — δύσκο­λα απε­μπο­λώ­ντας με την σημε­ρι­νή ήττα του το πλε­ο­νέ­κτη­μα που είχε απο­κτή­σει ως λίγο πριν την αναμέτρηση…

Διαι­τη­τής: Πάβελ Ρατσκόφ­σκι (Πολω­νός)
Κίτρι­νες: Κούρ­τιτς, Στατζ, Γιόν­σον, Γιοχάνεσον.

ΠΑΟΚ (Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου) : Πασχα­λά­κης, Κρέ­σπο (62′ Τέϊ­λορ), Βιεϊ­ρί­νια, Μιχάϊ, Μιχαη­λί­δης, Σβαμπ (86′ Κού­τσιας), Κούρ­τιτς, Ελ Καντου­ρί, Α.Ζίφκοβιτς, Σφι­ντέρ­σκι (71΄Ακπομ), Μπί­σε­σβαρ (86΄Μουργκ) .

Κοπεγ­χά­γη (Γιές Θόρουπ): Γιόν­σον, Ανκερ­σεν (75΄Γκαμπριέλσεν), Κρί­στιαν­σεν, Μπόϊ­λε­σεν, Κοτσο­λά­βα, Ντικς, Στατζ, Λέρα­γκερ, Μπί­ελ (86′ Μπάλ­ντουρ­σον), Βιντ (86′ Χόϊ­λουντ), Μπό­βινγκ (63΄Γιοχάνεσον).

Πηγή: ΑΠΕ

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο