Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Ανακοίνωση για τις επιθέσεις φασιστών σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις φασι­στι­κές επι­θέ­σεις σε μαθη­τές της Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Οι συνε­χι­ζό­με­νες εγκλη­μα­τι­κές επι­θέ­σεις από ολι­γο­με­λείς φασι­στι­κές ομά­δες σε σχο­λεία της Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης, με τελευ­ταί­ες αυτές σε μαθη­τές που πραγ­μα­το­ποιού­σαν γενι­κή συνέ­λευ­ση στο σχο­λείο τους και σε βάρος πρό­σφυ­γα μαθη­τή, κάνουν την οργή του λαού και της νεο­λαί­ας να ξεχειλίζει.

Είναι τερά­στιες οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού, των Διευ­θύν­σε­ων Εκπαί­δευ­σης, που συνε­χί­ζουν να δεί­χνουν ‑του­λά­χι­στον- ανο­χή στη “δρά­ση” αυτών των ομά­δων. Την ίδια ώρα, με ευκο­λία και αυξη­μέ­να αντα­να­κλα­στι­κά, με αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και εισαγ­γε­λι­κές παρεμ­βά­σεις, αντι­με­τω­πί­ζουν μαθη­τές που αγωνίζονται.

Οι φασι­στι­κές ομά­δες δρουν με οργα­νω­μέ­νο τρό­πο με στό­χο τους μαθη­τές που αγω­νί­ζο­νται. Προ­σπα­θούν να καλ­λιερ­γή­σουν φόβο, να σπεί­ρουν το μίσος ενά­ντια στους πρό­σφυ­γες, τη μισαλ­λο­δο­ξία. Δεν είναι τυχαία η δρά­ση τους, είναι σε ευθεία σύν­δε­ση με τα απο­μει­νά­ρια της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής και άλλων φασι­στι­κών οργανώσεων.

Δεν θα τους περά­σει! Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι δεν μπο­ρεί να υπάρ­χει καμία εμπι­στο­σύ­νη στο αστι­κό κρά­τος και τις κυβερ­νή­σεις για την αντι­με­τώ­πι­ση των φασι­στών! Ο λαός και η νεο­λαία ‑και ειδι­κά της Θεσ­σα­λο­νί­κης- έχουν πεί­ρα. Οι μαθη­τές, οι εκπαι­δευ­τι­κοί, οι γονείς έχουν απο­δεί­ξει ότι με τους αγώ­νες τους μπο­ρούν να απο­μο­νώ­σουν και να μην αφή­σουν χώρο να στα­θούν τα φασι­στι­κά στοι­χεία στα σχο­λεία και τις γει­το­νιές! Να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη, ο συλ­λο­γι­κός αγώ­νας για μόρ­φω­ση, ζωή, δου­λειά με δικαιώματα!

Καλού­με τη νέα γενιά της Θεσ­σα­λο­νί­κης να δώσει μαζι­κά το “παρών” στο μεγά­λο αντι­φα­σι­στι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νουν εργα­τι­κά σωμα­τεία, Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, Μαθη­τι­κά Συμ­βού­λια και άλλοι φορείς το Σάβ­βα­το 5 Φεβρουα­ρί­ου στις 17.00 στην πλα­τεία Ευόσμου».

Θεσ­σα­λο­νί­κη: Φασί­στες ετοί­μα­ζαν νέα επί­θε­ση σε μαθη­τή του Δια­πο­λι­τι­σμι­κού Σχο­λεί­ου Ευόσμου

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο