Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Απάντηση στις κουτοπονηριές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την εξεταστική των φοιτητών

Σε σχό­λιο του για την ανα­κοί­νω­ση της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ για την εξε­τα­στι­κή των φοι­τη­τών, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνει:

«Μόνο ως αυτο­σαρ­κα­στι­κή μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί από τους φοι­τη­τές η ανα­κοί­νω­ση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με τίτλο “στα 5 μαθή­μα­τα το πτυ­χίο δώρο”, όταν είναι πασί­γνω­στα τα κυκλώ­μα­τα αντι­γρα­φών, τα ρου­σφέ­τια και οι εκβια­σμοί που στή­νει στα Πανεπιστήμια.

Η παρά­τα­ξη της ΝΔ, με κου­το­πό­νη­ρο τρό­πο ‑φυσιο­γνω­μι­κό στοι­χείο της ΔΑΠ‑, επι­λέ­γει να προ­βά­λει αιτή­μα­τα που δεν έχουν υιο­θε­τη­θεί από τους φοι­τη­τές και τους συλ­λό­γους τους, μόνο και μόνο για να κρύ­ψει την ενο­χή της για την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης που έχει “τινά­ξει στον αέρα” όχι μόνο την εξε­τα­στι­κή, αλλά συνο­λι­κά τις σπου­δές των φοι­τη­τών. Μάλι­στα, στην πλειο­ψη­φία των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων ‑όταν εμφα­νί­ζο­νταν οι εκλεγ­μέ­νοι της στα διοι­κη­τι­κά συμ­βού­λια- κατα­ψή­φι­ζε τις διεκ­δι­κή­σεις των φοι­τη­τών για εξα­σφά­λι­ση διά ζώσης εξε­τα­στι­κής, με όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας, για ισό­τι­μη πρό­σβα­ση στην τηλεκ­παί­δευ­ση κ.λπ.

Αυτή τη στά­ση της ΔΑΠ πήραν ως “πάσα” ορι­σμέ­νοι δημο­σιο­γρά­φοι, που, ως “παπα­γα­λά­κια” της κυβέρ­νη­σης, βρή­καν ευκαι­ρία να συκο­φα­ντή­σουν το φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, τη στιγ­μή που τόσο και­ρό δεν έχουν αφιε­ρώ­σει λέξη για τα προ­βλή­μα­τα των φοι­τη­τών. Αν άφη­ναν πίσω την απέ­χθειά τους για τους αγώ­νες του λαού και της νεο­λαί­ας και δια­σταύ­ρω­ναν τις πλη­ρο­φο­ρί­ες τους, θα έβρι­σκαν ότι που­θε­νά σε όλη την Ελλά­δα, σε κανέ­ναν φοι­τη­τι­κό σύλ­λο­γο, δεν έχει υιο­θε­τη­θεί αίτη­μα να μην εξε­τά­ζο­νται οι φοι­τη­τές! Αντί­θε­τα, οι φοι­τη­τές με τους συλ­λό­γους τους διεκ­δι­κούν τα αυτο­νό­η­τα, δηλα­δή να συνε­χί­σουν απρό­σκο­πτα τις σπου­δές τους!

Υ.Γ. Προ­τεί­νου­με στις δυνά­μεις της κυβέρ­νη­σης στα Πανε­πι­στή­μια, στα παι­διά της “αρι­στεί­ας” των ΚΕΚ Βρού­τση ή αλλιώς “Σκόιλ ελι­κι­κού” να μετα­τρέ­ψουν τον τίτλο της ανα­κοί­νω­σής τους σε επί­ση­μο σύν­θη­μά τους! Έτσι θα παρα­μεί­νουν πιστοί και στις αρχές τους…».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο